Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2014, 03:18 PM
simon lefisch's Avatar
simon lefisch simon lefisch is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, U.S.A.
Posts: 96
Default Digi 002r and OSX Yosemite working

Just in case anyone was wondering…..

I updated my late 2011 mbp to Yosemite (10.10.1) and am able to use my 002r. Still need to do more testing, however I was able to open Ableton and Logic (both 9 and X) and could playback audio using the 10.3.3 drivers. Gonna test later with recording.

All I did was:

-manually removed all previous digidesign/avid files
-rebooted computer
-installed 10.3.3 drivers
-rebooted
-attached interface and selected 002 in preferred DAW

So far so good. Just thought I would post this.

Please note that I DO NOT use Pro Tools. I am only using my 002r interface to connect with other DAW software (Logic/Ableton).
__________________
Macbook Pro 2.2GHz (late 2011 model), 16GB RAM, OSX 10.7.5

Last edited by simon lefisch; 01-09-2015 at 08:50 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2014, 01:19 PM
Aussie John Aussie John is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Adelaide Australia
Posts: 184
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Hi Simon. Are you running protools 10 or 11
Thanks
__________________
cheers John
Pro Tools 11: 2.66 Ghz core i7 macbook pro: OS X 10.10
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2014, 06:13 PM
simon lefisch's Avatar
simon lefisch simon lefisch is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, U.S.A.
Posts: 96
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Quote:
Originally Posted by Aussie John View Post
Hi Simon. Are you running protools 10 or 11
Thanks
I don't run pro tools. I use logic.
__________________
Macbook Pro 2.2GHz (late 2011 model), 16GB RAM, OSX 10.7.5
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2014, 07:09 PM
Aussie John Aussie John is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Adelaide Australia
Posts: 184
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Quote:
Originally Posted by simon lefisch View Post
Just in case anyone was wondering…..


-attached interface and selected 002 in preferred DAW
Hi Simon - I have installed the drivers but I don't see anywhere to add them to the Apple Audio MIDI setup app or see it from my recording software. It is showing up in the MIDI section. Any thoughts? thanks
__________________
cheers John
Pro Tools 11: 2.66 Ghz core i7 macbook pro: OS X 10.10
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2014, 01:05 AM
simon lefisch's Avatar
simon lefisch simon lefisch is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, U.S.A.
Posts: 96
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Quote:
Originally Posted by Aussie John View Post
Hi Simon - I have installed the drivers but I don't see anywhere to add them to the Apple Audio MIDI setup app or see it from my recording software. It is showing up in the MIDI section. Any thoughts? thanks
Did you manually remove all pro tools files? I followed the guide below to do so....

http://www.sweetwater.com/sweetcare/...ols-macintosh/
__________________
Macbook Pro 2.2GHz (late 2011 model), 16GB RAM, OSX 10.7.5
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2015, 04:24 PM
davidk1023's Avatar
davidk1023 davidk1023 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: bridgeport
Posts: 4
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Hi Im going to get Logic pro X, and I have a dig 002 rack mount. I want to use the dig 002 and my audio interface. Is the digi 002 compatible with logic pro? All I have to do is update the drivers?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-04-2015, 11:35 AM
simon lefisch's Avatar
simon lefisch simon lefisch is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, U.S.A.
Posts: 96
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Quote:
Originally Posted by davidk1023 View Post
Hi Im going to get Logic pro X, and I have a dig 002 rack mount. I want to use the dig 002 and my audio interface. Is the digi 002 compatible with logic pro? All I have to do is update the drivers?
Read the first post as to what I did. So far its working fine for me. I guarantee nothing, however it's been pretty solid. The link I posted before your post is the guide I followed to make sure I was able to remove all digidesign/avid files. I was using my interface on Lion so I removed all previous driver files before trying newer ones.
__________________
Macbook Pro 2.2GHz (late 2011 model), 16GB RAM, OSX 10.7.5
Reply With Quote
  #8  
Old 01-04-2015, 03:14 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

For anyone who cares about using their 002/003 with PRO TOOLS on OS X Yosemite, this is not a solution.
The 10.3.3 driver ONLY works for Pro Tools 10, not PT 11.
And PT 10, while it seems to launch, has MANY issues in Yosemite that will likely never be fixed because it's unsupported.

You could choose to use the latest 003 driver 11.1.3 that, while unsupported, still DOES work with the 002.

There are CPU issues and some strange connectivity issues, but it does make the interface recognized by OS X as well as Pro Tools 11.3
Reply With Quote
  #9  
Old 01-04-2015, 06:35 PM
simon lefisch's Avatar
simon lefisch simon lefisch is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: CA, U.S.A.
Posts: 96
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Quote:
Originally Posted by drguitar View Post
For anyone who cares about using their 002/003 with PRO TOOLS on OS X Yosemite, this is not a solution.
The 10.3.3 driver ONLY works for Pro Tools 10, not PT 11.
And PT 10, while it seems to launch, has MANY issues in Yosemite that will likely never be fixed because it's unsupported.

You could choose to use the latest 003 driver 11.1.3 that, while unsupported, still DOES work with the 002.

There are CPU issues and some strange connectivity issues, but it does make the interface recognized by OS X as well as Pro Tools 11.3
I never presented this as a solution for Pro Tools, or anything for that matter. Just sharing what I did to get the interface recognized by Logic/Ableton (as stated in the OP).
__________________
Macbook Pro 2.2GHz (late 2011 model), 16GB RAM, OSX 10.7.5
Reply With Quote
  #10  
Old 01-05-2015, 04:45 PM
drguitar drguitar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Los Angeles
Posts: 626
Default Re: Digi 002r and OSX Yosemite working

Not saying you were! Just making sure anyone reading this doesn't take it as meaning that Pro Tools will also work with that version of the driver and the 002/003 interfaces.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OSX Yosemite and Digi 002R guitarplaya1423 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-04-2014 01:30 PM
MBOX 3 mini not working on Yosemite Raden Agung FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 2 11-20-2014 09:58 AM
DIGI-002R S/PDIF not working socko 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 12-05-2010 09:44 PM
Sia Smaart and Digi 002r not working!?! Andi R 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 09-21-2005 08:03 AM
Digi: 002R Clicking but not working JKD99 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-30-2003 08:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com