Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-18-2019, 04:20 PM
techno_telemann techno_telemann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: USA
Posts: 7
Default How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

Also, how would this affect plugins like UVI Falcon that come bundled with Pro Tools?
__________________
[Pro Tools 2019.6.0] iMac 5K (2019) / 3.6 GHz 8-core Intel i9 / 24 GB RAM / Radeon Pro 580X / macOS Mojave
Reply With Quote
  #2  
Old 09-18-2019, 04:22 PM
techno_telemann techno_telemann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: USA
Posts: 7
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

And to be clear, I don't want to use the program on two machines simultaneously. I just want to bounce back and forth between my desktop and laptop.
__________________
[Pro Tools 2019.6.0] iMac 5K (2019) / 3.6 GHz 8-core Intel i9 / 24 GB RAM / Radeon Pro 580X / macOS Mojave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-18-2019, 04:31 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,401
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

The normal way to do this is just use your iLok. That's what they are designed to do. You install all the software on both computers and all the licenses on the iLok and just move it between computers.. any numbers of computers, Windows or Mac, it does not matter.

If you are new to all this, take time to read about ZDT and TLC "insurance" options on iLok.com. If you lose that iLok your licenses are gone, and even if you can get them back, you may be unable to do stuff for days or weeks, ZDT (Zero Down Time) and (ideally having a spare blank iLok) can get you going again much more quickly.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-18-2019, 04:33 PM
techno_telemann techno_telemann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: USA
Posts: 7
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

So the only way to achieve this is with a physical iLok? I don't have any iLok hardware, just the software with a digital key.
__________________
[Pro Tools 2019.6.0] iMac 5K (2019) / 3.6 GHz 8-core Intel i9 / 24 GB RAM / Radeon Pro 580X / macOS Mojave
Reply With Quote
  #5  
Old 09-18-2019, 05:12 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,401
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

Quote:
Originally Posted by techno_telemann View Post
So the only way to achieve this is with a physical iLok? I don't have any iLok hardware, just the software with a digital key.
No, but that's the "normal way" and you asked about a physical iLok key specifically.

You can also utilize cloud licensing. But it can be more of a PITA especially if you don't have a reliable internet connection. Start here http://avid.force.com/pkb/articles/e...iLok-Cloud-FAQ

You can just try it and go back to the iLok if you don't like the Cloud licensing.

Ask questions if stuff is not clear.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-18-2019, 05:57 PM
techno_telemann techno_telemann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: USA
Posts: 7
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

That's exactly what I needed, thanks.
__________________
[Pro Tools 2019.6.0] iMac 5K (2019) / 3.6 GHz 8-core Intel i9 / 24 GB RAM / Radeon Pro 580X / macOS Mojave
Reply With Quote
  #7  
Old 09-19-2019, 02:27 AM
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Newcastle, UK
Posts: 372
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

Cloud iLok is a great idea, but I wish it was mandatory for all licenses. It's saved my ass recently when I drove south to do some work... but left my iLok at home. Luckily I called home, and my partner gave me remote access to my machine, where I could deauthaurize and put the PT license in the cloud, and then use it. However, I was still without a lot of plugs that would have made my life easier. I kept PT only in the cloud for a while, and tried it out in various studios and it worked well. But the fact I have to bring my iLok anyway sort of kills the idea.
__________________
http://www.liamgaughan.com
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2019, 03:26 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,832
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

Quote:
Originally Posted by weezul View Post
Cloud iLok is a great idea, but I wish it was mandatory for all licenses. (...) But the fact I have to bring my iLok anyway sort of kills the idea.
I also wish machine auth would be mandatory for all licenses; that way the whole key was unnecessary and if you do not travel with your licenses you could have the licenses on your system drive. Kind of kills the idea of having some licenses on system drive if you need to have a key anyway (wasting a USB slot).
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-19-2019, 05:41 AM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 340
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I also wish machine auth would be mandatory for all licenses; that way the whole key was unnecessary and if you do not travel with your licenses you could have the licenses on your system drive. Kind of kills the idea of having some licenses on system drive if you need to have a key anyway (wasting a USB slot).
Conversely, I just went through a situation where the logic board was bad on my new computer. I had just gotten everything changed over and authorized when it quit working. Apple had to replace the logic board and I was unable to deactivate things that I had just activated.

Waves allowed me to do a one time per year only recover, so that was cool, Toontrack allowed me to reauthorize and deactivate even though the "device is not recognized"

Sibelius won't let me deactivate because it does not recognize the device, so I can't reactivate it with the new logic board. (BTW I did start a case with AVID and they say they have released the license on my end so I should be good to go. We'll see later today when I get into the studio)

Long and short of it is that I do like the iLok system just for the portability, and because the licenses are not tied to a machine. I keep my main iLok on a bright orange lanyard, and if I need to take it some some place, I put it around my neck. The orange makes it easy to spot also.

Just one man's opinion.
__________________
Squaw Creek Road Studio
Bob
Pro Tools Standard (current version)| Avid Eleven Rack ERXP | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Mojave |

Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #10  
Old 09-19-2019, 07:13 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,916
Default Re: How can I use one license on two different computers with a digital iLok key?

I acknowledge that we all have somewhat different needs and experiences, but for me, using ilok has been mostly positive. (Using ZDT and TLC.)
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Different PT versions on 2 computers - 1 license possible ThijsDeMelker Licensing & Accounts 2 08-29-2019 06:41 AM
License Error - Software Component Unavailable installing iLok License Manager martinaston Pro Tools 12 9 12-29-2016 08:16 PM
With one license, can I install Pro Tools 11 HD on two computers, one not HD? boxedin Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 12-26-2013 03:34 PM
ilok - Cannot download license: Pro Tools 10+9 Bundle requires surrender of license soukotta Pro Tools 10 10 09-25-2012 07:22 AM
License on 2 computers??? beergeek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-13-2006 05:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com