Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-22-2019, 11:38 AM
JNSW JNSW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 79
Default Going crazy (issue launching a session)

Hi, fellow pro toolers. I need help. When launching a certain session and the program is restoring tracks it stops at one perticular track called Gtr Solo 3, the blue "think-circel" shows for a second and then the program shuts down. I´ve tried to launch another session and it seems to work just fine. If i launch the session with Shift pressed down it starts fine, but without any inserts activated. I worked on this session a couple of hours ago and everything was fine. I´ve tried to delete preferences, but no luck. Any thoughts? / Jonas
Reply With Quote
  #2  
Old 12-22-2019, 12:06 PM
nedorama nedorama is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles
Posts: 630
Default Re: Going crazy

Read this link at the top - Help Us Help You - Search, and then post with your get info.
http://duc.avid.com/showthread.php?t=300050

You'll get more help if you post:

Your computer, OS version, RAM
What version of Pro Tools
What interface/
__________________
Regards,
Ned
Monkey Boy Studios
2013 15" MBP, 16GB, 512GB SSD; OSX 10.15.4; 1.5TB FW800 External
Summit Audio 2BA-221, TLA-50 -->Focusrite 18i20 3rd Gen, Eleven Rack, Pro Tools 2020.3
Plugins, Virtual Instruments, and real ones
Reply With Quote
  #3  
Old 12-22-2019, 12:50 PM
PMF Media PMF Media is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Adelaide Australia
Posts: 381
Default Re: Going crazy

Quote:
Originally Posted by JNSW View Post
Hi, fellow pro toolers. I need help. When launching a certain session and the program is restoring tracks it stops at one perticular track called Gtr Solo 3, the blue "think-circel" shows for a second and then the program shuts down. I´ve tried to launch another session and it seems to work just fine. If i launch the session with Shift pressed down it starts fine, but without any inserts activated. I worked on this session a couple of hours ago and everything was fine. I´ve tried to delete preferences, but no luck. Any thoughts? / Jonas
Try "import Session Data" into a fresh session in PT - your original session may have corrupted itself (??!!?) or, remove/deactivate (greyed out) all the plugs on the offending track "GTR Solo3" and see if the session opens, then reinsert/reactivate them one at a time to see if that fixes the issue, also, it helps to make sure you have the latest versions of all your plug ins - if one is causing an issue, check the manufacturers website.

Good luck.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2019, 01:11 PM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,198
Default Re: Going crazy

Quote:
Originally Posted by JNSW View Post
Hi, fellow pro toolers. I need help. When launching a certain session and the program is restoring tracks it stops at one perticular track called Gtr Solo 3, the blue "think-circel" shows for a second and then the program shuts down. I´ve tried to launch another session and it seems to work just fine. If i launch the session with Shift pressed down it starts fine, but without any inserts activated. I worked on this session a couple of hours ago and everything was fine. I´ve tried to delete preferences, but no luck. Any thoughts? / Jonas
Maybe it got recorded to somewhere else other than that session. Try searching for it on other HD's maybe .. I use Find Any File app. Works way better than spotlight which never works for me.
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2019.12 Ultimate HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Mojave 10.14.6, Digital Performer 9.5, Logic Pro X 10.4.8
Reply With Quote
  #5  
Old 12-22-2019, 02:29 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,767
Default Re: Going crazy

Quote:
Originally Posted by JNSW View Post
Hi, fellow pro toolers. I need help. When launching a certain session and the program is restoring tracks it stops at one perticular track called Gtr Solo 3, the blue "think-circel" shows for a second and then the program shuts down. I´ve tried to launch another session and it seems to work just fine. If i launch the session with Shift pressed down it starts fine, but without any inserts activated. I worked on this session a couple of hours ago and everything was fine. I´ve tried to delete preferences, but no luck. Any thoughts? / Jonas
1) do you see THAT File (Track) in your AudioFiles Folder .. try taking it out of folder (do not throw away) .. what happens ??

2) as was mentioned above .. open fresh PT session and import session data .. what happens ???

and yes, would be good to have system info as well !! thx
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2019, 04:56 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,262
Default Re: Going crazy

I've had session take a long time when starting and getting hung-up on restoring tracks. The busy cursor keeps spinning and I have to force quit PT. But when I restart PT and go to reopen that particular session it goes through the restore tracks no problem. This is on the 2012 cheesegrater in my profile and PT 2019.6. All tracks are in the project folder on mounted drives. ny imported audio tracks get copied over to the session - no referencing audio tracks in another session.

Would be helpful to know exactly what is going on when PT is restoring tracks. I started a thread on that very subject and while there were a couple of answers nobody had any concrete knowledge of what's going on when PT says it's restoring tracks.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-24-2019, 03:24 AM
JNSW JNSW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 79
Default Re: Going crazy

Thanks for all of your responses. The track was a duplett, so i took it from the session, made a new copy from another file and then it work just fine. It also work making it passive, but then PT shut down instantly if i tried to make it active again. Strange. What does it mean that a session is corrupted and how does that happen? Best regards / Jonas
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Activation issue is driving me crazy DaveKeehl Pro Tools 12 1 05-17-2016 06:13 PM
Crazy CPU issue DEastman macOS 12 01-15-2014 07:43 PM
Crazy Session - Playback Timing Issue Craiger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-12-2010 02:39 PM
Crazy Hard Drive Issue... shawnames 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-20-2010 05:49 PM
V-Drums Issue.... Going Crazy. tommytime555 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 02-27-2008 11:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com