Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2010, 12:22 PM
msmo msmo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default NOISE/DISTORTION in PT

Hi - I'm new to PT M-Powered.

I have all my equipment connected correctly and have managed to get
through recording one song with multiple MIDI tracks. HOWEVER this took
FOREVER because I have a huge problem in that while I'm recording, after 15-30 seconds a distortion noise appears and I have to constantly exit PT and restart it.

I have disabled my network card, I've tried making setting changes to
buffers and other things, tried every suggestion I could find on the web.

Any suggestions here would be appreciated. If I could get rid of this
one problem I'd be good to go.

I'm running a laptop with Windows 7, MobilePre, Midisport 2x2
anniversary edition, a Yamaha keyboard, and am using the Xpand2 plugins for the great instrument sounds. I love Pro Tools!!

Thanks!!! Kathy
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2010, 12:54 PM
YoRugMan YoRugMan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: never too far from a PC
Posts: 807
Default Re: NOISE/DISTORTION in PT

Which version of Pro Tools are you using?

Pro Tools in Windows 7 is still in beta - we're all waiting for a release from Digidesign that will hopefully fix a bunch of issues at the moment, one of them being strange white noise bursts among other things.

At the moment, the most stable setup is Pro Tools v8.0.1cs1 running in Windows XP with SP3.

.
__________________
"Well, of course, their requests for subsidies was not Paraguayan in and of it is as it were the United States government would never have if the president, our president, had not and as far as I know thats the way it will always be. Is that clear?"- Chevy Chase, Spies Like Us.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-31-2010, 01:43 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,062
Default Re: NOISE/DISTORTION in PT

Kathy, please go to the "help us help you" thread at the top of this forum and post a Sandra report as suggested there. Also tell us what version of PT you are running.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 05-28-2010, 06:42 AM
katterberry katterberry is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Chicago
Posts: 1
Default Re: NOISE/DISTORTION in PT

I am experiencing the exact same problem. I am running Protools M-Powered version 8.03 on a Windows 7 (x64) machine. Are there any updates to this problem?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
Distortion noise Adams, Dylan General Discussion 3 06-04-2004 05:59 AM
White Noise / Distortion Bursts!! Imagine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 15 06-02-2004 06:18 PM
M-box noise and distortion HELP!!!! destro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 01-20-2004 09:50 PM
Distortion/noise when bouncing to disk golem II 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-19-2002 06:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com