Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2014, 09:44 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

I've seen the sticky, but that relates to PT 10 HD. I run both 10 and 11 HD and get these errors in both. I'm running Barracuda (7200 rpm drives) and have feeling they are a tad slow... or is it the Mac Pro SATA bus? Has anyone got this beat? I'm thinking of trying an SSD and if that works, changing to a Raptor (15k rpm's)... Any help or insight is helpful.

===============================================
BUG REPORT: http://protools.ideascale.com/a/dtd/153575-3779
===============================================
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2014, 06:08 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

488 views and no comments? So, I'm the only one? If this has been solved, I'd like to know the answer...
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2015, 01:54 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,078
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

me too. I don't think it's any one thing though…
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2015, 03:30 PM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 978
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Never had this with HDX... Sorry, can't help you.
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 12 core 3.33 GHz, 20GB RAM, OSX 10.10.5, PT HDX, PT 12.8, SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2.4Ghz Duo, 4GB RAM, OSX 10.10.5, PT Vanilla 12.8
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2015, 04:15 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,078
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Fidelis, you've never had the 917x errors running sessions with PT11x and HDx card? What kind of sessions do you normally work on? Do you use native plugins? Are they mostly mixing or tracking sessions? Just curious as I've thought these errors are fairly common.
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2015, 04:33 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 771
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Thanks for at least replying Fidelis. A couple of questions if I may. Do you use any VI's that require samples? And if so, do you keep them on the system drive or a separate drive for samples only. I think I will try that...I just bought a couple of SSD's.
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2015, 09:01 PM
glasswing glasswing is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: vancouver Island b.c. Canada
Posts: 55
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

I installed two SSDs in my 2012 Mac Pro a couple days ago (32 gigs RAM) and IT SMOKES! PCI 480 gig HD for clean install Mountain Lion OS and 480 Gig in a hard drive bay. No more warnings about anything being too slow or needing to raise the buffer size etc. I'm running a fair ton of VI's. Plus, the video looks terrific.

I got my SSDs at Other World Computing.

I think your troubles might be over.

Richard
www.glasswing.com
Reply With Quote
  #8  
Old 01-05-2015, 10:34 PM
brianjanthony's Avatar
brianjanthony brianjanthony is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: PA USA
Posts: 1,078
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

glasswing did you go the Electra or the Extreme route with your drives from OWC?
__________________
Brian
www.brianjanthony.com
MacPro 6 core 3.46 Cheese Grater
HDX and HD NATIVE
48 gig Ram
PT 2018.3.
Sierra
192 IO and 96 IO

TDM user way back. PT user since 98.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-06-2015, 08:15 AM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 978
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

No VIs here. Just audio tracks. Most at 88.2 or 96khz. From 20 to 100 tracks... Never had this errors. Just mixing here.
Must say that I mix on a console, so not to many plugins. But I do use some!
Wondering if SSD really speeds the system up!
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 12 core 3.33 GHz, 20GB RAM, OSX 10.10.5, PT HDX, PT 12.8, SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2.4Ghz Duo, 4GB RAM, OSX 10.10.5, PT Vanilla 12.8
Reply With Quote
  #10  
Old 01-06-2015, 08:17 AM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 978
Default Re: -9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD

Oh, mostly native plugins...
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 12 core 3.33 GHz, 20GB RAM, OSX 10.10.5, PT HDX, PT 12.8, SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2.4Ghz Duo, 4GB RAM, OSX 10.10.5, PT Vanilla 12.8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
-9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX Boe Larsen Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 519 03-08-2017 11:11 PM
Still getting -9171 and -9172 errors and confused about this 'upgrade' ArKay99 Pro Tools 11 0 12-23-2014 01:23 PM
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 04:11 PM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-23-2013 12:47 AM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 08:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com