Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2015, 02:27 PM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,185
Default Eucon in PT12

Does anyone know if Eucon will work properly in Pro Tools 12 ?
It would be nice if all the basic work flow functionality we lost when Digidesign vanished & Avid took over & shoe horned Eucon into our lives, were reinstated so we could actually use the hardware WITH the software, get some product made, make some money & then… maybe then, we might make use of the "easy access to the Avid Store".

Is it me ?
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2015, 08:55 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Eucon in PT12

Since there are separate drivers for EuCon, it should work fine after they fix the compatibility with Yosemite. I'm waiting for the fix to work with my MC.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2015, 03:41 PM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,185
Default Re: Eucon in PT12

"It should work fine"
Park, no offence, but you're missing the point.
I think what you mean is it'll be seen by pro tools & won't crash.
What I mean is: even in that scenario it doesn't do what we need it to do
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2015, 08:18 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,192
Default Re: Eucon in PT12

I mean, since EuCon has NEVER worked right, not in one version since it's inception, I'm not sure why anyone would ever assume it will 'ever' work properly.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2015, 07:26 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,833
Default Re: Eucon in PT12

What are the issues you're seeing?

My controllers have been flaky (loses sync, fader response can be terrible at times) but I'm wondering what's common to others.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2015, 07:35 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,185
Default Re: Eucon in PT12

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
What are the issues you're seeing?

My controllers have been flaky (loses sync, fader response can be terrible at times) but I'm wondering what's common to others.
Hi Eric.
Primarily the issue is that Pro Tools' mix & edit screens don't follow the banking performed on the hardware surface . . You do see the blue outline of the surface active faders in the Pro Tools windows, in my case 8 of them. . But when you bank to channels not visible on the screen it doesn't follow.
Say I can see 16 faders on the screen for example, but have 32 channels in the session, if I bank up to faders 17 onwards the screen doesn't move along accordingly. . Pre Eucon this was never a problem, so for people who have moved to a Eucon surface from any earlier Digidesign surface this is an extremely annoying intuition.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V19.12 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG

~ Mac Pro (Early 2009) - 2 x 2.26 GHz Quad-Core-32 GB RAM-10.13.6 / Pro Tools Ultimate 2019.10 / Apollo 16 / Avid S3 ~
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2015, 12:28 PM
Jtmedit Jtmedit is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Malmo, Sweden
Posts: 3
Default Re: Eucon in PT12

Quote:
Originally Posted by Park Seward View Post
Since there are separate drivers for EuCon, it should work fine after they fix the compatibility with Yosemite. I'm waiting for the fix to work with my MC.
Hi,

I see you are running PT 11.3 and MacOS X 10.10.1 and also Artist control with Eucon 3.2.1. Does it work?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-26-2015, 04:39 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,192
Default Re: Eucon in PT12

My issues have been myriad. Examples:

ProTools refuses to see and talk to Mix and Control on startup, requires several power cycles of the units to get them to 'stick'

At various times, hitting EQ simple no longer works, won't call up EQ settings.

Graphic corruption on the OLED panels require restarts.

Circular Panner cannot control Square Panner in PT cannot pan into the corner!!!

The main problem people seem to have is reliable connectivity. Once mine are locked on, they stick 'most' of the time. But lots of people have had nightmares where they simply can't get their Artist series to talk to PT
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2015, 03:08 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Eucon in PT12

Quote:
Originally Posted by Jtmedit View Post
Hi,

I see you are running PT 11.3 and MacOS X 10.10.1 and also Artist control with Eucon 3.2.1. Does it work?
Not 100%. They need to update for Yosemite. They are aware of the issue
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-27-2015, 03:12 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Eucon in PT12

Quote:
Originally Posted by Park Seward View Post
Since there are separate drivers for EuCon, it should work fine after they fix the compatibility with Yosemite. I'm waiting for the fix to work with my MC.
Yosemite needs new drivers to work. I am not listing all the features or all the misses in the software. I'd expect operationally to Be in line the last version that "worked".
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pt10+cptk >pt11hd >pt12 ?? paul007 Pro Tools 12 25 03-30-2016 03:15 AM
PT12 has less Instrument Tracks? adgjk Pro Tools 12 48 01-25-2015 03:41 PM
Pro Tools FAQ is now updated for PT12, etc. nst7 Pro Tools 11 120 01-25-2015 01:08 PM
If we get the update to PT11 before 2015,how about PT12? Rockman413 Pro Tools 11 5 12-10-2014 11:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com