Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2014, 04:20 AM
G_dog G_dog is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Butler, KY USA
Posts: 1
Default Behringer X32 & Pro tools 11 issue

I just loaded pro tools 11 to my Dell computer (which has Windows 7 Professional os). After connecting the X32 with the computer via USB cable and trying to boot up pro tools11, I get an error message that says "Pro Tools can't locate hardware turn on hardware and press OK". I have the Behringer x32 turned on, configured and checked the XUF card. All seems to be correct. I can't seem to figure out what I'm doing wrong or if I have a software issue. PLease help.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2014, 08:03 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,495
Default Re: Behringer X32 & Pro tools 11 issue

Quote:
Originally Posted by G_dog View Post
I just loaded pro tools 11 to my Dell computer (which has Windows 7 Professional os). After connecting the X32 with the computer via USB cable and trying to boot up pro tools11, I get an error message that says "Pro Tools can't locate hardware turn on hardware and press OK". I have the Behringer x32 turned on, configured and checked the XUF card. All seems to be correct. I can't seem to figure out what I'm doing wrong or if I have a software issue. PLease help.

Thanks
Hi,

So is the X32 the audio device? have you installed the drivers for the X32?

Im not even sure the X32 can be an audio interface personally but will assume it can be.

in the setup>playback engine. is the X32 assigned as the audio engine/interface


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2014, 01:19 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,018
Default Re: Behringer X32 & Pro tools 11 issue

To expound a little on what Chris offered, try holding the "N" key while opening Pro Tools as that should take you directly to the audio engine page so you can select the X32 to be the audio engine(without the driver, it likely will not be available)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2014, 01:28 PM
feliponk's Avatar
feliponk feliponk is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miami, FL, USA
Posts: 1,209
Default Re: Behringer X32 & Pro tools 11 issue

Hi: take a look here.

http://www.behringer.com/EN/Products...oftwareContent
__________________
Felipe Gonzalez A.
Avid ACSR Elite
Dante Certified
http://felipousismix.wix.com/felipousismix

Custom Mac Pro OSX Sierra | Windows 10 Pro 64 | ProTools HD 2019 | Pyramix XI | Merging HAPI ADA8 | MBox 3 | UAD Quad PCIe | Avid Artist Mix | Kali LP-6 | Presonus Temblor 10 | Universal Audio, Slate Digital, McDSP, Fabfilter, Plugin Alliance among other plugins
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2014, 08:11 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,152
Default Re: Behringer X32 & Pro tools 11 issue

Let us know.
It reads as a nice control and mixer i/o device.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

APFS 90% 10% Audio on Both
(HFS+)
Pro Tools U-2019.12 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds/upkeep
----
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 and Behringer FCA202 ... anyone using? NHH macOS 1 10-03-2012 12:57 AM
Behringer ada8000 major Delay issue alarmstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 04-05-2012 03:30 PM
Pro Tools 9 and Behringer Mixer Bos Def Pro Tools 9 8 12-24-2010 11:29 PM
Behringer DDX3216 and Pro Tools Pro Toolz LE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-26-2005 11:08 PM
behringer mx9000,behringer mx3282A,mackie 24/8buss JOAN ROSALES 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-03-2004 01:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com