Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-16-2014, 11:55 AM
paranerd paranerd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Moncton, NB, Canada
Posts: 282
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
All week Pro Tools would see the MC Mix and MC Control and then today, after a reboot, it wouldn't. For fun I followed the steps given above and Pro Tools recognized them and connected with no trouble when, previously, it wouldn't work. I don't know how to recreate the problem; I can't find any obvious correlations.
__________________
The Postman Post-Production Studio
Moncton, New Brunswick, Canada

IMDb (very partial)
Reply With Quote
  #22  
Old 01-23-2014, 07:16 PM
Roger Stauss Roger Stauss is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Granville, Vermont, USA
Posts: 184
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Thank You! This worked for me too. I had to keep the control surface powered on during this procedure.

PT HD Native 10.3.8, Mac OSX 10.8.5 Eucon 3


Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Here is another item to quickly try and let us know if it works:

If you get into a bad connectivity state, please try the following:
-Go to System Preferences > EUCON and press Stop (make sure Pro Tools or other EUCON DAWs are not running)
- wait 30seconds and press Start.
- Once the Surfaces are attached in EuControl, check that the local Workstation is available in the Workstations tab, and it is Attached.
- Launch Pro Tools (or other EUCON DAW).

Does the system connect and work with Pro Tools after these steps?
Reply With Quote
  #23  
Old 01-23-2014, 08:16 PM
DanielEUCON's Avatar
DanielEUCON DanielEUCON is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2010
Location: Mountain View, CA
Posts: 125
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Anyone running 3.1 don't forget that there is a new firmware update that significantly improves surface detection.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-25-2014, 11:08 AM
vict0r vict0r is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 5
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Anyone running 3.1 don't forget that there is a new firmware update that significantly improves surface detection.
i've got latest firmware (1.3.5). but still pro tools doesn't see the artist control.
Reply With Quote
  #25  
Old 01-25-2014, 11:20 AM
Roger Stauss Roger Stauss is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Granville, Vermont, USA
Posts: 184
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by vict0r View Post
i've got latest firmware (1.3.5). but still pro tools doesn't see the artist control.
This is also happening to me. I just did this: Launch a PT project. In the "Set Up" menu in Protools, open "Peripherals", go to the Ethernet Controllers Tab and Make sure click Enable (Ethernet port one) and at the bottom Check Enable EUCON.

Then with Protools open and EUCON Controller powered on, perform Daniels suggestion in the MAC system preferences for the EUCON (at teh bottom hit "Stop" wait 20 seconds then hit "Start". I have to do this each day I power on. Hopefully its an easy fix for the Avid guys.
Reply With Quote
  #26  
Old 01-25-2014, 11:22 AM
Roger Stauss Roger Stauss is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Granville, Vermont, USA
Posts: 184
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by vict0r View Post
i've got latest firmware (1.3.5). but still pro tools doesn't see the artist control.
BTW the latest firmware is 1.5.2 for Eucontrol 3.1.0
Reply With Quote
  #27  
Old 01-27-2014, 12:49 PM
DanielEUCON's Avatar
DanielEUCON DanielEUCON is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2010
Location: Mountain View, CA
Posts: 125
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

The firmware addresses surface detection between eucontrol and the hardware. The connection to Pro Tools is a separate connection, between eucontrol and the Workstation.

There is no need to enable the Ethernet option in PT peripherals. That is associated with Icon controllers only. You only need to enable Eucon in PT.
Reply With Quote
  #28  
Old 02-11-2014, 01:05 PM
paranerd paranerd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Moncton, NB, Canada
Posts: 282
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

I'm on firmware 1.5.2 for my MC-Control, 1.3.5 for my MC-Mix and EuControl 3.1. I lost all my assignments once already and had to reassign with my client waiting. I regularly need to quit PT, stop and start applications in the System Pref EUCON app, restart PT hoping it will work again with my client waiting.

I only have Eucon checked in PT Peripherals.

Should I just roll back to 3.0? I doubt I can roll back the firmware easily. Everything was working perfectly until updating.
__________________
The Postman Post-Production Studio
Moncton, New Brunswick, Canada

IMDb (very partial)
Reply With Quote
  #29  
Old 02-13-2014, 10:33 AM
Roger Stauss Roger Stauss is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Granville, Vermont, USA
Posts: 184
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Before booting computer, turn on your control surface first.
This seems to work fine.

In past versions I booted the EuCon hardware last.

Best,
R
Mac OS 10.8.5, PT10.3.8 HD Native...
Reply With Quote
  #30  
Old 02-14-2014, 11:27 AM
paranerd paranerd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Moncton, NB, Canada
Posts: 282
Default Re: Eucon 3 - Artist Control not connecting to PT

Quote:
Originally Posted by Roger Stauss View Post
Before booting computer, turn on your control surface first.
This seems to work fine.

In past versions I booted the EuCon hardware last.

Best,
R
Mac OS 10.8.5, PT10.3.8 HD Native...
That's what I've always done.
__________________
The Postman Post-Production Studio
Moncton, New Brunswick, Canada

IMDb (very partial)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATTN JC. Eucon 2.7 + Artist Mix/Control via HUI Herbieoz Artist Series 5 01-09-2015 03:14 AM
Eucon, Artist Control and mouse. vinnyburns Artist Series 6 04-16-2014 07:43 PM
Artist Mix with Eucon 3 very sluggish mrtomcat Artist Series 0 10-03-2013 12:43 AM
Artist Control not working with Eucon 3 on OS X 10.8.4 Jerry Woolsey Artist Series 1 06-24-2013 02:21 AM
Artist Control check EUCON version on page 74 Audioartist Artist Series 1 04-18-2013 11:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com