Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-06-2013, 05:27 AM
tristan klein tristan klein is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: france
Posts: 92
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

hey all.

As I worked with FXpansion on a few things for BFD3, my old 2009 21,5 iMac was not powerful enough to handle PT11 and BFD, even with 16 GB RAM.

so I bought a brand new 27" iMac two weeks ago and now I have the same issues that you guys mentioned and showed on youtube.

so this is clearly a maverick compatibility problem ( as everything worked fine on moutain lion ) and I am sure AVID team is working on it.
__________________
www.tristanklein.com
Reply With Quote
  #22  
Old 12-15-2013, 05:15 PM
DanielEUCON's Avatar
DanielEUCON DanielEUCON is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2010
Location: Mountain View, CA
Posts: 125
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Anyone using 10.9 needs to disable App nap for all Eucon related apps.

Select the application (EuControl) and right click > get info. Here you can disable App Nap.

Do this for Pro Tools, Logic, Cubase, etc etc etc. also.

App Nap causes all sorts of issues. Not just Eucon related but across the board for Mac Apps
Reply With Quote
  #23  
Old 12-15-2013, 05:53 PM
trock trock is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: US
Posts: 162
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

thanks Daniel

any word on when it will be fully supported though?

thanks
__________________
PT 10 - Mac Pro Octo 2.8 - 10.8.3
Artist series - MC control v2 - 2x mc mix - mc trans
Apogee Symphony
Reply With Quote
  #24  
Old 05-10-2014, 12:04 PM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Quote:
Originally Posted by DanielEUCON View Post
Anyone using 10.9 needs to disable App nap for all Eucon related apps.

Select the application (EuControl) and right click > get info. Here you can disable App Nap.

Do this for Pro Tools, Logic, Cubase, etc etc etc. also.

App Nap causes all sorts of issues. Not just Eucon related but across the board for Mac Apps
What if checkbox "prevent..." is missing?
It doesn't show up in get info window of eucon app. It shows up with different apps though...
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #25  
Old 05-10-2014, 04:22 PM
AlienArtist AlienArtist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Toronto
Posts: 7
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

I posted a likely solution here ...it should at least allow us to use the Artist series until an official fix comes..hope it works for you:
"Solution To Strange Performance Issue with Eucon 3.1.2"
http://duc.avid.com/showthread.php?t=354344
Reply With Quote
  #26  
Old 05-10-2014, 04:26 PM
AlienArtist AlienArtist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Toronto
Posts: 7
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Please see Thread: "Solution To Strange Performance Issue with Eucon 3.1.2" it may help
Reply With Quote
  #27  
Old 05-14-2014, 08:59 AM
Xill Xill is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Planet Earth, Milky Way Galaxy, Observable Universe
Posts: 296
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Why don't AVID make EUCON open an source software?

None of the updates we asked for have been made in over 2 years, we still cant even copy/paste/drag EUCON command from one softkey to another.
Reply With Quote
  #28  
Old 05-14-2014, 10:44 AM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,195
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Supposedly this terminal command will disable App Nap on the entire system. Since I'm not on a laptop, I don't want App Nap on at all, so I ran this.

defaults write NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool YES

To enable again, the terminal command is:

defaults delete NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled

Use at your own risk, I didn't write these, just found them recently on the web.
Reply With Quote
  #29  
Old 05-14-2014, 10:46 AM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,195
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Also, you'll have to restart apps, or better restart the machine to see it take effect. You can open Activity Monitor, and in the Energy page, there is an App Nap column, and it should now read 'no' for every running app.

Tim
Reply With Quote
  #30  
Old 05-14-2014, 01:16 PM
AlienArtist AlienArtist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Toronto
Posts: 7
Default Re: Mavericks has broken Eucon....

Sorry Tim.
Please do *not* do this as this is Global for your machine.
See my above solution and look at it carefully...Users should not modify things in NSGlobalDomain without knowing what they are doing.
My solution causes a modification *ONLY* to the EuControl domain...and it will work..but never do something like this from a simple web search...even my solution. I want Avid to incorporate this into a fix that is vetted by their QA.
I will return to the shadows... ;-)

.. just clarifying why modifying this setting in NSGlobalDomain is a bad idea:
Imagine that running on your machine there are other apps and processes that currently being "limited" by AppNap when they go in the background ... now you turn it off for all of them (NSGlobalDomain). When you fire up PT (or Logic etc) in the foreground these other apps and processes are no longer forced to go into a "limited" state and they now compete with your DAW.

Last edited by AlienArtist; 05-15-2014 at 08:12 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eucon Windows BUG: some windows r stuck in background when Eucon running. TuckerMix Artist Series 12 07-08-2014 02:37 PM
10.3.7, 11.0.3 and Mavericks...what to do Mr.Kite Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 12-27-2013 12:00 AM
Updated Eucontrol to 2.7 and upgraded to Mountain Lion 10.8.2. Eucon now broken. Focuret macOS 0 03-08-2013 10:21 PM
EUCON 2_6_1 eucon discovery cant find ip klaukholm System 5 2 10-22-2011 01:01 PM
Alert - EuCon 2.5.6 is only for Pro Tools 9 and EuCon DigiTechSupt Artist Series 11 02-24-2011 11:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com