Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-08-2016, 10:21 AM
JanuS JanuS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Netherlands
Posts: 251
Default Automation knobs

So, just got my Dock delivered..
After D-Control and D-Command mixing Eucon is a step back.. Customizable... Just make a controller that's versatile, dedicated and reliable!

Anyway, back to the present time:

The automation mode buttons on the left; why do they only work if I have to press "alt" at the keyboard the same time?? It's really annoying.

And having the preview modes layered under the automation buttons is a very weird brainwave..

Oh, and give us linear potentiometer movement back!

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2016, 10:31 AM
spoons's Avatar
spoons spoons is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 256
Default Re: Automation knobs

Quote:
Originally Posted by JanuS View Post
The automation mode buttons on the left; why do they only work if I have to press "alt" at the keyboard the same time?? It's really annoying.
I think they look and feel like the same on the S6. If you use the "ALT" button on the bottom right of that section, you get the preview functions of the automation modes. This stays on without holding.

With Alt off you press and hold the automation function you want and then select on the tracks or mixer view the tracks you want to apply that too.
__________________
Richard Spooner

www.spoonsound.com
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2016, 10:41 AM
JanuS JanuS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Netherlands
Posts: 251
Default Re: Automation knobs

NO, on the S6 I use the "F" button per channel to get into the automation mode I want (because the S6 Euphonix designers forgot to implement an automation button..)

So I guess the same guys worked on the Dock, because nothing is straightforward.

No again, I can't press and hold "write" and then select a channel to apply to. Here the automation buttons only work when pressing "alt" at the same time.
BTW: the "alt" key on the keyboard I mean, not the "ALT" key on the Dock
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2016, 12:59 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: Automation knobs

Quote:
Originally Posted by JanuS View Post
NO, on the S6 I use the "F" button per channel to get into the automation mode I want (because the S6 Euphonix designers forgot to implement an automation button..)

So I guess the same guys worked on the Dock, because nothing is straightforward.

No again, I can't press and hold "write" and then select a channel to apply to. Here the automation buttons only work when pressing "alt" at the same time.
BTW: the "alt" key on the keyboard I mean, not the "ALT" key on the Dock
If holding the automation button you want (i.e. Write), then pressing Sel button to left of fader is not putting the channel into write, then you most likely don't have the proper XML installed. Go to https://my.avid.com/products and expand the "Dock and EuControl" section to download and install that Pro Tools Control Appset (XML). Is that the issue here?

You can also enable the preference in EuControl Settings>General for "Rec/Auto switch press changes automation modes..." so that you can simply press the Rec/Auto button to toggle automation modes without holding SHIFT button.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2016, 01:07 PM
JanuS JanuS is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Netherlands
Posts: 251
Default Re: Automation knobs

Quote:
Originally Posted by Kyle Splittgerber View Post
If holding the automation button you want (i.e. Write), then pressing Sel button to left of fader is not putting the channel into write, then you most likely don't have the proper XML installed. Go to https://my.avid.com/products and expand the "Dock and EuControl" section to download and install that XML. Is that the case?

You can also enable the preference in EuControl Settings>General for "Rec/Auto switch press changes automation modes..." so that you can simply press the Rec/Auto button to toggle automation modes without holding SHIFT button.
Ah! Yes, I was selecting tracks in Protools while doing that, not on the S3... Silly me.. Now it starts making sense.. Thanks Kyle!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2016, 01:16 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: Automation knobs

Quote:
Originally Posted by JanuS View Post
Ah! Yes, I was selecting tracks in Protools while doing that, not on the S3... Silly me.. Now it starts making sense.. Thanks Kyle!
Ok, cool. You can also hold the desired auto button and tap a track tile/strip in Pro Tools | Control to change auto modes.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will I be able to assign control knobs on a midi keyboard to automation ? John H 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-17-2010 01:57 AM
PC main unit w/ clicky knobs want smooth knobs Brandonx1 ProControl, Control|24, Command|8 6 10-20-2008 11:34 AM
Where Can I Get Knobs to Replace Missing Knobs on 002R? akakpaws General Discussion 4 06-05-2007 08:47 PM
Digi 003 replacement knobs (003 knobs suck) volta 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-27-2007 02:25 PM
Do the Knobs Come Off? bloodspoint ProControl, Control|24, Command|8 3 09-16-2004 07:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com