Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-26-2016, 01:42 PM
Ale Ale is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Germany
Posts: 641
Default PT 12.7 extremely long loading times, Fails to load session, crashes on Quit

Hi
Just installed 12.7 on top of 12.6.1.

Starting PT takes double or tripple time.

PT 12.7 does not load my current session from 12.6.1
Load time takes several minutes then it hangs
Sometimes it hangs on Masterbus sometime on reverb bus.

Quitting PT alway results in hanging PT and forces a "forceQuit"

Reinstalled 12.6.1 and session loaded quick and withoiut errors.

Waiting for 12.7.1now

Ale

System was a 10.9.5 MacBook Pro
__________________
PT HD Ultimate 2020.11 6/12-Core Westmere/ 48 GB / OS 10.13.6 / 96 I/O / 192 I/O / Omni / BM Intensity Pro (Driver 11.4.1)
1x PT 2020.11 / MacMini Server late2011 / 16 GB / OS 10.13.6 / 002
Reply With Quote
  #2  
Old 12-27-2016, 02:33 AM
drums77's Avatar
drums77 drums77 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Treviso, Italy
Posts: 106
Default Re: PT 12.7 extremely long loading times, Fails to load session, crashes on Quit

Try to trash the preference.
__________________
Mac Pro (Mid 2010) Six Core 3.33GHz macOS 10.13.6 MSI Radeon RX 560
Pro Tools | HDX, HD I/O 16x16, HD I/O 8x8x8
Pro Tools Ultimate 2020.11

MacBook Pro (Mid 2012) i7 2.3GHz macOS 10.15.7
Pro Tools 2020.12
Apogee Duet
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2016, 03:46 AM
bloke bloke is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Clearwater, FL,USA
Posts: 68
Default Re: PT 12.7 extremely long loading times, Fails to load session, crashes on Quit

i had the same problem I did a complete Clean uninstall including PT 10
and re installed about 3 times working beautifully I'm not sure if it really is apt but before i did the clean uninstall i deleted the new Protools plugins "Gray Compressor" etc because after i installed those into 12.7 it gave me plenty trouble just like yours
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
large project long load times? bassmagnetic Post - Surround - Video 10 05-14-2017 01:11 PM
Long session loading times when Pro Tools just loaded Pietje Pro Tools 11 2 03-14-2015 07:04 AM
Session Load Up Times Raoul23 Pro Tools TDM Systems (Win) 6 06-08-2013 07:32 AM
PT8 long load times ergalthema 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-14-2010 02:41 PM
Protools EXTREMELY slow all of a sudden(session loading, audiosuite, fades,etc) Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-08-2001 08:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com