Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-12-2008, 11:40 PM
BG41 BG41 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 46
Default Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

When I go to load a session that has Strike on it, it asks for me to Buy or Quit Strike, so i insert the Ilok, click Buy, and it freezes everytime. It just started to do this, because it use to work just fine when i inserted and clicked BUY. Now I have to make sure I have the Ilok already installed before opening Strike or a session that contains Strike.

I have Pro Tools 7.4 cs 7. 003 rack
Windows XP Pro
4GB Ram
3 harddrives 2 internal 1 firewire

And yes I just updated the Pace Ilok drivers today, and it didnt help.

I recently had to completely uninstall ALL of Pro Tools including the DAE folder, because it was freezing when loading plugins on startup or it would freeze on Creating DAE. I got everything reinstalled including all plugins (Strike, Komplete 4, ect..) And yes I updated Strike to the current cs pack.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2008, 11:45 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Quote:
Originally Posted by BG41 View Post
Now I have to make sure I have the Ilok already installed before opening Strike or a session that contains Strike.
That is standard practise.






filosofem
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2008, 12:21 AM
BG41 BG41 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 46
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
That is standard practise.






filosofem
No i dont think so. Because just a few days ago it would ask for the Ilok, i would insert, hit Buy, and it would load fine. I dont always remember what sessions I have Strike on, and to have to load the dae then load the session just for it to freeze then have to completely start over and close PT and reopen. Like I said, It use to not do this, so i know there has to be something wrong.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2008, 05:13 AM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Maybe you could treat it like the PT iLok; plug it in and forget it.
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2008, 06:31 AM
jre3132 jre3132 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nashville, TN
Posts: 1,247
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

I think what filosofem means is that having the ilok already inserted is standard.

I wouldn't open Pro Tools without the ilok already plugged in. Mine actually stay plugged in all the time (never unplugged), unless I"m working at another location. I don't really even start the computer without them in.
__________________
Mac Pro 3.7 Quad Core Intel
Mac OS X 10.13.2
PT Ultimate HDX 2019.10
64GB RAM
HDX I/O 16x16 Analog
HDX I/O 8x8x8
Reply With Quote
  #6  
Old 10-13-2008, 09:32 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,790
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Quote:
When I go to load a session that has Strike on it, it asks for me to Buy or Quit Strike, so i insert the Ilok, click Buy, and it freezes everytime. It just started to do this, because it use to work just fine when i inserted and clicked BUY. Now I have to make sure I have the Ilok already installed before opening Strike or a session that contains Strike.
You should just uninstall Strike, or remove the Strike components from your Plug-Ins folder, since it doesn't appear you have an authorization for it.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2008, 07:08 PM
BG41 BG41 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 46
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
You should just uninstall Strike, or remove the Strike components from your Plug-Ins folder, since it doesn't appear you have an authorization for it.
What??? Dude I bought the Program 6 months ago! Why would I not have an Autorization for it all the sudden? Like I said I have used this program for a long time, and It just started this. I dont really care for you accusing me of stealing the program either!!!

I dont like to leave my Ilok pluged in because sooner or later it will go bad, and id like to preserve it as long as possible. I usually plug it in for the authorization, click authorize, then un plug it, and everything works fine.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-13-2008, 07:43 PM
jre3132 jre3132 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nashville, TN
Posts: 1,247
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

I've had mine plugged in constantly for six (or seven) years and never had a single issue. It's still going strong. When the computer's off, the ilok's off. Having it plugged in all the time doesn't mean it stays on all the time.
__________________
Mac Pro 3.7 Quad Core Intel
Mac OS X 10.13.2
PT Ultimate HDX 2019.10
64GB RAM
HDX I/O 16x16 Analog
HDX I/O 8x8x8
Reply With Quote
  #9  
Old 10-13-2008, 07:53 PM
BG41 BG41 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 46
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

Quote:
Originally Posted by jre3132 View Post
I've had mine plugged in constantly for six (or seven) years and never had a single issue. It's still going strong. When the computer's off, the ilok's off. Having it plugged in all the time doesn't mean it stays on all the time.
of course I know that when the computer is off the Ilok is off, i just dont want it to die on me when i need it from being pluged in during sessions I dont use an Ilok. i guess I need to purchase a backup. I wish digidesign would come up with a way to authorize their programs without these damn Iloks.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-13-2008, 09:46 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Pro Tools 7.4 freezing when Ilok inserted for Strike

You are FAR more likely to short something out inserting and uninserting the iLok. Plug it in-Leave it in.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strike freezing on PT10 WarrenG Virtual Instruments 0 06-05-2013 01:42 AM
Pro tools SLOW, and Freezing then continuing, then freezing again DJX-RAY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-09-2011 08:52 AM
Installed Strike, activated license with iLok> no Strike. seeeker Virtual Instruments 3 10-17-2010 05:21 PM
Do I always need to keep my Ilok key inserted? sebamars Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-14-2005 11:24 AM
Trouble registering inserted iLok Renie Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-13-2003 02:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com