Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2009, 12:28 PM
lownotesinc lownotesinc is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hollywood, CA
Posts: 206
Default Activate inactive plugins shortcut?

Is there a shortcut to activate all inactive plugins?
Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2009, 12:35 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,727
Default Re: Activate inactive plugins shortcut?

The best one that I know of is to hold down Control-Option-and Command and click on the inactive plugin on one of your tracks.

This key command will activate all plug-ins on that particular insert (example A, B, C, etc.) for your whole project.

If you just want to activate the plug-ins for selected tracks, then also hold down shift.

So if you have a project where all inserts (A-J) are being used, the most clicks you will have to make would be 10 (one for each insert).

Hope that makes sense.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2009, 07:42 PM
lownotesinc lownotesinc is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hollywood, CA
Posts: 206
Default Re: Activate inactive plugins shortcut?

That makes perfect sense! Thank you for your help.
-Mark
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2009, 07:48 PM
nod25 nod25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: BrisVegas, AUS
Posts: 1,013
Default Re: Activate inactive plugins shortcut?

You need six fingers on your left hand though
__________________

--------------------------------------------------


Why do people keep running over a string a dozen times with their vacuum cleaner, then reach down, pick it up, examine it, then put it down to give the vacuum one more chance?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The De-activate/re-activate plugins routine nightmare superbask Pro Tools 9 0 03-21-2011 12:51 PM
Quick Way to activate all "inactive" inserts the barn studios Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-25-2009 10:27 AM
Elemental Audio PlugIns won't activate in PT 7 bobmaus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-09-2005 02:58 PM
how do you activate the shortcut commands surchur 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-25-2004 10:45 AM
Activate inactive plugins SHRED 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-28-2003 02:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com