Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #91  
Old 06-26-2013, 07:21 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

I put up the part 2 video showing the process I used to get embedded rigs working and the process to get rid of the junk drivers that did not get uninstalled.

Pro Tools 11.0.0 w/Avid Eleven Rack - Part 1(YouTube)

Pro Tools 11.0.0 with the Eleven Rack - Part 2 The Embeddening(YouTube)

(yes I know 'embeddening' is not a word)

And/Or you can read about it on my 11R blog.

http://elevenrackusers.blogspot.com/...-part-1-2.html
Reply With Quote
  #92  
Old 06-27-2013, 04:10 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,429
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
I put up the part 2 video showing the process I used to get embedded rigs working and the process to get rid of the junk drivers that did not get uninstalled.

Pro Tools 11.0.0 w/Avid Eleven Rack - Part 1(YouTube)

Pro Tools 11.0.0 with the Eleven Rack - Part 2 The Embeddening(YouTube)

(yes I know 'embeddening' is not a word)

And/Or you can read about it on my 11R blog.

http://elevenrackusers.blogspot.com/...-part-1-2.html
Saw that; was interesting to see what you had to go through. Used to run Windows systems and never trusted uninstallers (even from Device Manager) to get everything. I'd find old folders in the programs section of the c: drive, old entries in the Registry. Had to spend a lot of time doing manual Registry cleaning and that ain't fun and can royally screw up your computer.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #93  
Old 06-27-2013, 05:06 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 710
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Helpful posts, thanks!
__________________
PT10.3.10HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] 32GB,Win7 SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7 SP1);PT8HD(Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7,192 I/O, 96 I/O);MacBook Pro: 11R, Apogee Element 46, Focusrite 8PreX PT HD 11.3.2; Mac Pro 3.47 Hex 32GB, OSX 10.12.6/L10.4.2;L9.1.8, 2.64TB; G5 D2.3 4GB, 10.4.11/L8; 12c MP 2.66/32GB PT12.4; Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 8.7+, Finale26,EMU,Vegas Pro 16-10/; RME HDSP9652,MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX,Kurz,L5s,Strat,ASAT,JB,Zon
Reply With Quote
  #94  
Old 06-27-2013, 02:26 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Saw that; was interesting to see what you had to go through. Used to run Windows systems and never trusted uninstallers (even from Device Manager) to get everything. I'd find old folders in the programs section of the c: drive, old entries in the Registry. Had to spend a lot of time doing manual Registry cleaning and that ain't fun and can royally screw up your computer.
I use Ccleaner to help keep the reg clean, but it doesn't always get everything.

I'm not sure if my problem was because of how Windows works, or just how the old drivers were written. Funny thing was that no other program saw the old drivers, only Pro Tools 11! PT10,9,8, BFD2 Standalone, Geist Standalone, Synth Squad Standalone, Reason 7, ect.... None of them had multiple "Eleven Rack" choices. Programs and Features only had 1 Eleven Rack driver.

You are right about manually cleaning out the registry. I'm usually pretty careful, but one time I was in a hurry and following some instructions online, I forget for what exactly-something wasn't working right. The instructions said to delete a reg entry, I accidentally had the whole folder high-lighted when I hit delete....

Yeah, the OS was now a brick

Luckily I had a complete working Image I could just copy over

For those on Windows 7/8 who are just getting the 11R, this should not be a problem though.
Reply With Quote
  #95  
Old 06-28-2013, 04:08 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

What the......

I just got Load Rigs From Computer to work in PT11 on Windows 8???
Reply With Quote
  #96  
Old 06-28-2013, 04:18 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
What the......

I just got Load Rigs From Computer to work in PT11 on Windows 8???
....and now it doesn't work again
Reply With Quote
  #97  
Old 06-28-2013, 05:06 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Ok, so there are some weird things going on here for sure.

If I boot my PC, launch PT11. Open a Recent session that was last saved in PT10, then choose LOAD FROM COMPUTER in the mini window, it works!

Then close that session, create a blank session in PT11, choose Load From Computer......... nothing.... click again and I get a Runtime error R6025 i think??
- pure virtual function call
Reply With Quote
  #98  
Old 06-28-2013, 05:24 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Ok, so I have confirmed that if I create a session in PT10, then open it in PT11, Load From Computer works. If I then close that session and create a new one in PT11, Load From Computer does NOT work. Still testing other methods...
Reply With Quote
  #99  
Old 06-28-2013, 05:27 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,429
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Brian: Is there any way you can back date to Win 7? Maybe it's Win 8 causing the problem?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #100  
Old 06-28-2013, 05:32 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,631
Default Re: Eleven Rack & Pro Tools 11 - Supported?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Brian: Is there any way you can back date to Win 7? Maybe it's Win 8 causing the problem?
It may be. I can't go back to Win 7 on my main or backup PC's because of the upgrade licenses, its just a huge hassle, BUT I do have another Win 7 laptop I could try PT11 on. I may be able to do that later or tomorrow.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 Rack supported by Pro Tools HD 11? markus44uk Pro Tools 11 4 05-17-2013 09:55 AM
RME UFX With Eleven Rack and Pro Tools 10 csailer Windows 1 10-03-2012 09:36 PM
Eleven Rack window responds to changes on Eleven Rack, unable to record. pine Eleven Rack 6 08-02-2012 07:50 PM
Eleven Rack and Eleven Rack control window not matching 11R Newbie Eleven Rack 3 04-18-2012 06:07 PM
Eleven rack with pro tools 9 adza Eleven Rack 11 02-06-2011 03:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com