Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2009, 05:37 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default PT8 Crashes on launch

Hello

I have a problem with PT8.My interface is Mbox2 Mini,& installation was performed on clean [restored to the factory default using the HP recovery utility ,that is FORMATING the system hdd ,and restore system to factory shipping condition] HP Laptop ,using Windows Vista Home .

Before I continue ,I need to make something crystal clear:
__________________________________________________ ______________
This laptop ,using the Windows Vista,was running PT 7.4 fine with no issues.
__________________________________________________ ______________
Therefore I assume my system has not any compatibility issues.
Here are the steps i followed

1.Restored the system
2.Removed the Norton Internet security software
3.Updated Windows using windows update recommended
4.Followed all the steps in system optimisation Digidesign page
5.Installed the PT8 system,installation was completed with no issued other except QuickTime wasnt installed and i was asked to install it.

At the time the ....system is being restore to factory condition,this is why i cant post detailed system information.Any help will really appreciated.
Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2009, 05:38 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Re: PT8 Crashes on launch

PS I am using the Web donwloaded installed,and the files are decompressed in a folder ,and setup executed from within this folder
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2009, 05:53 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Re: PT8 Crashes on launch

Quote:
Originally Posted by sonicapg View Post
Hello

I have a problem with PT8.My interface is Mbox2 Mini,& installation was performed on clean [restored to the factory default using the HP recovery utility ,that is FORMATING the system hdd ,and restore system to factory shipping condition] HP Laptop ,using Windows Vista Home .

Before I continue ,I need to make something crystal clear:
__________________________________________________ ______________
This laptop ,using the Windows Vista,was running PT 7.4 fine with no issues.
__________________________________________________ ______________
Therefore I assume my system has not any compatibility issues.
Here are the steps i followed

1.Restored the system
2.Removed the Norton Internet security software
3.Updated Windows using windows update recommended
4.Followed all the steps in system optimisation Digidesign page
5.Installed the PT8 system,installation was completed with no issued other except QuickTime wasnt installed and i was asked to install it.

At the time the ....system is being restore to factory condition,this is why i cant post detailed system information.Any help will really appreciated.
Thank you
When system crashes no error message appears ,its a windows Blue Screen Of Death
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2009, 08:28 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,869
Default Re: PT8 Crashes on launch

I would start by downloading and installing quicktime. I would also go thru Control Panel>System>Hardware Manager(XP for me so I hope this makes sense for Vista) and go down the list of devices and update drivers for everything. AFAIK, quicktime is needed but I not convinced it will solve your problem(but it can't hurt).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2009, 09:06 AM
sonicapg sonicapg is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Default Re: PT8 Crashes on launch

thanks for reply

i restored windows,but didnt updated,and now all is fine.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3.3 crashes on launch gtomassetti macOS 14 12-23-2012 04:49 PM
PT9 crashes on launch Jperkins macOS 0 06-25-2012 11:48 AM
PT 8 crashes on launch mylar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-29-2009 12:37 PM
G5 crashes on launch oi41 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-11-2004 01:36 PM
PT 6.01 Crashes on every launch! MilesD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-27-2003 12:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com