Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2008, 07:05 PM
noharmlessrock noharmlessrock is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Missing Sounds in xpand

Hi - Me again. I am enjoying all the great sounds in xpand, but for some reason when I get to the individual drum hits, I seem to be missing sounds. I have tried all the different octaves on the keyboard, but still have not yet unearthed the Snares, Claps, etc. Any insight on this would be great.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2008, 07:44 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Missing Sounds in xpand

What preset/patch are you selecting, specifically? The snares menu is mapped from C3-B4. The Clap menu is C5-B5.

Are you sure your controller is setup correctly? Does it work with the other sounds? Are you sure XPand is installed correctly? What platform? What version of XPand?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2008, 07:45 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Missing Sounds in xpand

Which Patch are you using? Also, are you on the latest version of Xpand!? What version of OS X are running or are you using Windows?







filosofem
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2008, 10:01 AM
noharmlessrock noharmlessrock is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Re: Missing Sounds in xpand

Thanks for the help in trying to figure this out. I seem to be in business on every preset in xpand but the percussion and drum kit patches. For some reason when I switch to those patches I get no midi signal or sound. When I switch back to any other patch, I'm back up and running. I have swtiched my Axion 25 to where the sounds are (C1 etc) and still haven't found the missing sounds.

Any further thoughts on this would be great.

I'm using the latest version or xpand, osx (panther)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-05-2008, 01:43 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Missing Sounds in xpand

Which Patch exactly?






filosofem
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1 band EQ settings missing and Xpand missing? rockguitarist1255 Pro Tools 10 5 02-19-2012 05:33 PM
How to use all Xpand Sounds!! digidesignboarder Virtual Instruments 4 12-27-2008 10:51 AM
Xpand! sounds... Benjamino Pro Tools M-Powered (Mac) 1 11-15-2008 01:04 AM
any new sounds for Xpand !!? kite 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-05-2007 07:43 AM
more xpand sounds clusterer Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-19-2006 01:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com