Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2008, 06:55 PM
noharmlessrock noharmlessrock is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default How to Double Time (or Time Stretch) Midi?

I am new to the forum and a question about Midi in Protools. What is the quickest way to double the time of a Midi loop without changing the tempo of song.

For instance, with elastic audio properties you can press the x2 button.

Any help on this subject would be great! Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2008, 07:51 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: How to Double Time (or Time Stretch) Midi?

TCE Trim. Time Compression/Expansion.






filosofem
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2008, 02:51 PM
astronout astronout is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pacifica, Ca
Posts: 13
Default Re: How to Double Time (or Time Stretch) Midi?

Quote:
TCE Trim. Time Compression/Expansion.






filosofem
You can do this on MIDI Regions only.

-M
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2008, 07:07 PM
noharmlessrock noharmlessrock is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Re: How to Double Time (or Time Stretch) Midi?


Ahhh...It was driving me crazy trying to TC/E a midi track that was not viewed as a "block". Very helpful.
Thanks so much!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-02-2008, 08:32 PM
astronout astronout is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pacifica, Ca
Posts: 13
Default Re: How to Double Time (or Time Stretch) Midi?

Quote:

Ahhh...It was driving me crazy trying to TC/E a midi track that was not viewed as a "block". Very helpful.

Blocks or Regions, either will allow you to TCE.

-M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
double time or halfe time some midi in PT???? metaltim MIDI 10 05-21-2013 04:10 PM
Structure Real Time Time Stretch FedericoF Virtual Instruments 3 02-18-2010 06:30 PM
Time Slice / Time Stretch on ProTools LE? Gilbert Espiridion 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-23-2004 01:13 AM
MIDI : Time stretch? Muxlow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-30-2003 09:48 PM
Can PT time stretch midi ? q4smit MIDI 3 03-31-2003 01:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com