Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-22-2013, 09:37 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,884
Default No more TCE in 11 - what's a good alternative?

I'm using the Digidesign TCE plugin with the trimmer tool quite a lot for processing dialogue. It does a good job imo, and Timeshift, which is the only choice PT11 offers just isn't. It's terrible.
So, what's a good alternative that works with the trim tool, especially for treating dialogue?
I tried Waves SoundShifter, which doesn't do a good job there, either.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock

Last edited by Meads; 06-22-2013 at 03:04 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2013, 12:39 PM
RyanC RyanC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 652
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
I'm using the Digidesign TCE plugin with the trimmer tool quite a lot for processing dialogue. It does a good job imo, and Timeshift, which is the only choice PT11 offers just isn't. It's terrible.
So, what's a good alternative that works with the trim tool, especially for treating dialogue?
I tried Waves SoundShifter, which doesn't do a good job there, either.
Xform, or EA
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2013, 12:50 PM
bad jitter bad jitter is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Tellus
Posts: 1,376
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Wow, it's really a shame that AVID has dropped TCE! It's indeed maybe the best TCE for mono dialogue, often even better than Pitch' n' Time with V algorithm. I wonder what was reason for this?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2013, 01:44 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,884
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by RyanC View Post
Xform, or EA
EA doesn't work well with dialogue, and I guess neither will X-from. Have you tried it?
I am aware of the different possibilities. But I'm looking for a worthwhile replacement.

I'd like to know the reason why they didn't port it, too...
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2013, 02:38 PM
blairl blairl is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Posts: 1,084
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
So, what's a good alternative...
Nothing! I have tried them all. Serrato Pitch n' Time with the "Vocal" algorithm is pretty good, but it glitches on occasion. There is absolutely nothing else out there that works as well on dialog. All alternatives will glitch at some point on long selections. TCE does not.

Avid needs to port TCE to PT11!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2013, 02:41 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,884
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by blairl View Post
Nothing! I have tried them all. Serrato Pitch n' Time with the "Vocal" algorithm is pretty good, but it glitches on occasion. There is absolutely nothing else out there that works as well on dialog. All alternatives will glitch at some point on long selections. TCE does not.

Avid needs to port TCE to PT11!
Well, TCE does glitch, too. Especially consonants get doubled pretty often.
But yeah, it's nevertheless the best option I know, and I'd hate to lose it.

Can anyone from Avid chime in and tell us, if it really is gone forever?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2013, 03:02 PM
blairl blairl is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Posts: 1,084
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
Well, TCE does glitch, too. Especially consonants get doubled pretty often.
But yeah, it's nevertheless the best option I know, and I'd hate to lose it.

Can anyone from Avid chime in and tell us, if it really is gone forever?
If you set the slider all the way to "sound", the glitches go away. This can be saved as a preset then loaded in the processing section of preferences to work with the trim tool.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-22-2013, 03:04 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,884
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by blairl View Post
If you set the slider all the way to "sound", the glitches go away. This can be saved as a preset then loaded in the processing section of preferences to work with the trim tool.
Holy cow! I'm learning this now, after having worked with the tool my entire career and now that it's going to be obsolete?! WHY?!

Thanks for sharing!
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #9  
Old 06-22-2013, 07:08 PM
ryanavery's Avatar
ryanavery ryanavery is offline
Avid
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 27
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
EA doesn't work well with dialogue, and I guess neither will X-from. Have you tried it?
Have you switched EA to Monophonic mode and tried that out with dialogue (rather than the default Polyphonic mode)?
__________________
Ryan Avery
Audio DSP Software Engineer, Avid Technology, Inc.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-22-2013, 07:38 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,884
Default Re: No more TCE in 11 - what's good alternative?

Quote:
Originally Posted by ryanavery View Post
Have you switched EA to Monophonic mode and tried that out with dialogue (rather than the default Polyphonic mode)?
Hi Ryan,

thanks for chiming in. I tried EA when it has been introduced, I think it was with PT7 or 8, and I didn't like it.
I'm going to check it right away against TCE and report back. Maybe in the meantime you can answer, why Avid decided to discontinue TCE? I'd rather have seen TimeShift going under, than TCE.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 Native a good alternative? MaxPayne Windows 3 11-25-2012 05:21 PM
Good RTAS Ultrabeat/Redrum alternative ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-01-2011 07:56 AM
Good alternative to waves L2 ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 09-20-2007 09:25 AM
OT: Any good Alternative to Auralex Foam ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 01-19-2007 06:50 PM
PAZ alternative? propower Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-20-2006 09:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com