Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-22-2013, 12:10 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,403
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Just ran NI Service Center and there's no new update for GR5. The version I have is the latest known version and it is not working in PT11 - opening plugin scan in PT says it's not a valid 64 bit AAX plug. NI hasn't done any updates to their stuff in quite a while. They have AAX 32 bit but nothing in 64 bit.

Sorry then, I'll try to get a hold of them again to see what's happening.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-24-2013, 12:30 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 832
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Here's what I received from NI this morning.

"NI products are currently not compatible with Pro Tools 11 and its new AAX 2 plug-in interface. Native Instruments is working with Avid to enable support for this platform as soon as possible. "

So, whenever......
Reply With Quote
  #13  
Old 06-24-2013, 01:03 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,706
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by PatriotsBiker View Post
Here's what I received from NI this morning.

"NI products are currently not compatible with Pro Tools 11 and its new AAX 2 plug-in interface. Native Instruments is working with Avid to enable support for this platform as soon as possible. "

So, whenever......
Hey that's better than FXPANSION - they said we can't say anything about anything
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-24-2013, 01:23 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,962
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Hey that's better than FXPANSION - they said we can't say anything about anything
Angus posted over in our thread about this. Here's the link: http://www.fxpansion.com/forum/viewt...?p=86977#86977
essentially we are left hanging for who knows how long. We'll sooner get 7 figure recording contracts before we see anything from fxpansion (or NI for that matter).
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #15  
Old 06-24-2013, 01:37 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,706
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Angus posted over in our thread about this. Here's the link: http://www.fxpansion.com/forum/viewt...?p=86977#86977
essentially we are left hanging for who knows how long. We'll sooner get 7 figure recording contracts before we see anything from fxpansion (or NI for that matter).
OMG that bytes are you kidding me -
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-24-2013, 02:10 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,437
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Angus posted over in our thread about this. Here's the link: http://www.fxpansion.com/forum/viewt...?p=86977#86977
essentially we are left hanging for who knows how long. We'll sooner get 7 figure recording contracts before we see anything from fxpansion (or NI for that matter).
That really doesn't sound very good at all guys... We use FXpansion drums all the time seeing none of us are good drummers...

BUT.. I know a guy personally since 2005 who is working with development and I am gonna speak to him in the morning and see what is what and post back tomorrow

They gotta get their Sh|t together now.. We neeeeed and waaaaant our 64bit now!

Best wishes
Chris
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #17  
Old 06-24-2013, 02:31 PM
DaveTremblay DaveTremblay is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Colorado
Posts: 191
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

I just emailed Angus as well to see if there is anything I can do from the Avid side to help them out.

There are definitely a few behavioral changes with plug-ins in PT11 due to the new engine, so it's possible they and a few others have hit bugs because of it.

We're continuing our best to help these companies over the hump.

Dave
Reply With Quote
  #18  
Old 06-24-2013, 02:49 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,962
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by DaveTremblay View Post
I just emailed Angus as well to see if there is anything I can do from the Avid side to help them out.

There are definitely a few behavioral changes with plug-ins in PT11 due to the new engine, so it's possible they and a few others have hit bugs because of it.

We're continuing our best to help these companies over the hump.

Dave
Dave:
Thanks for your help in this. Now if we could get NI to kick loose with AAX 64 bit that would be heaven.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #19  
Old 06-24-2013, 02:52 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,962
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
OMG that bytes are you kidding me -
I wish I was I really do. Hamstrung here with this, not to mention no NI either. BFD2 is THE major reason for me even looking at PT11 because it's such a memory hog. I know one can streamline what's loaded at any one time but with some of the complex drum lines I've got even 7200 RPM drives on Thunderbolt are having problems keeping up if I use load on demand.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #20  
Old 06-24-2013, 03:31 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,706
Default Re: 64 Bit AAX for Native Instruments?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
I wish I was I really do. Hamstrung here with this,. BFD2 is THE major reason for me even looking at PT11 because it's such a memory hog. (
At least he said he was working on it - they first guy ingot over there would not say squat about Didley
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Native Instruments - xfer fee for instruments? YYR123 Virtual Instruments 3 10-13-2013 05:47 PM
native instruments beright macOS 7 01-19-2011 10:32 AM
NAtive instruments ferry5 Virtual Instruments 9 04-26-2010 01:28 PM
Native instruments, help orenfarber 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-04-2002 01:31 AM
Native Instruments Musichead 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-23-2002 01:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com