Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 06-24-2013, 12:10 PM
ryanavery's Avatar
ryanavery ryanavery is offline
Avid
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 27
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Hey everyone, I just want to chime in again. We're well aware that TCE is very well respected especially among dialog editors. Not only from this thread, but from talking with editors individually.

It's tough to be more transparent about things like this what with the whole "forward-looking statements" thing. I'll let you know when I can provide any more info on this, but rest assured that we are listening.
__________________
Ryan Avery
Audio DSP Software Engineer, Avid Technology, Inc.
Reply With Quote
  #52  
Old 06-24-2013, 12:13 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,888
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by ryanavery View Post
Hey everyone, I just want to chime in again. We're well aware that TCE is very well respected especially among dialog editors. Not only from this thread, but from talking with editors individually.

It's tough to be more transparent about things like this what with the whole "forward-looking statements" thing. I'll let you know when I can provide any more info on this, but rest assured that we are listening.
If you are aware, why did you decide to kick it out of 11? Or did you become aware after the release?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #53  
Old 06-24-2013, 12:32 PM
DaveTremblay DaveTremblay is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Colorado
Posts: 191
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
If you are aware, why did you decide to kick it out of 11? Or did you become aware after the release?
I just responded to this on another thread, but like everyone else, we have limited time and resources, so we have to have priorities and make choices. Those priorities and choices are definitely informed as we have a very passionate group of beta testers and user groups that we collect feedback from.

Dave
Reply With Quote
  #54  
Old 06-24-2013, 12:36 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,888
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by DaveTremblay View Post
I just responded to this on another thread, but like everyone else, we have limited time and resources, so we have to have priorities and make choices. Those priorities and choices are definitely informed as we have a very passionate group of beta testers and user groups that we collect feedback from.

Dave
So given all people who posted here that they do need TCE - exactly how informed has the decision been to leave it out of the release?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #55  
Old 06-24-2013, 01:02 PM
mdvirtual mdvirtual is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: South Florida
Posts: 139
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

+1

By all means, please bring back TC/E. Never would have imagined a critical tool like this being left out of the PT11 release!
__________________
Michael Damon
Composer/Sound Designer
Virtual Productions

PT HD 12.3.1, i9-9900k, 64GB RAM, Gigabyte Aorus Ultra MB, Sapphire Radeon RX580, Windows 10 Pro (1809), Fireface UFX

PT 12.3.1, MacBook Pro 2.4Ghz Core i5, 8GB RAM, OS 10.10.5 Yosemite
Reply With Quote
  #56  
Old 06-24-2013, 01:05 PM
moogboy100 moogboy100 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 82
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Why doesn't anybody get it?

TCE Trim Tool has not been removed!!!!!

From the Pro Tools 11 Reference guide, p. 517:
Quote:
On audio tracks without Elastic Audio enabled, the Time Compression/Expansion Trim tool works by using the Time Compression/Expansion (TCE) AudioSuite plug-in selected in the Pro Tools Processing preferences to create a new audio file.

You can select which AudioSuite plug-in is used for trimming with the TCE Trim tool on non-Elastic Audio-enabled audio tracks.
Currently, only Avid's Time Shift AS plug-in is compatible with PT11. Give it a few weeks or months for the other brands to catch up.

In the meantime, this is exactly why PT10 co-installs with PT11...
__________________
Pro Tools Ultimate 2019.10 | Mac Pro (2013) 6-Core | Mojave 10.14.6 | Focusrite Red 4Pre
Pro Tools Ultimate 2019.10 | MacBook Pro (2018) i5 | Mojave 10.14.6
Reply With Quote
  #57  
Old 06-24-2013, 01:10 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,888
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by moogboy100 View Post
Why doesn't anybody get it?
What you don't seem to get is, there used to be an AS plugin called Time Compression Expansion, which is discontinued with 11, and that's what this whole thread is about.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #58  
Old 06-24-2013, 01:38 PM
froyo froyo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 2,862
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Hello. Although I don't believe in any one tool, plug in, software, DAW, etc to ever be a 100% dealbreaker, this in my opinion may get as close as anything ever could.

There simply is nothing better, easier, faster, more transparent for dialogue than Digidesign TC/E.

Bring it back as soon as humanly possible, please
__________________
froyo
Reply With Quote
  #59  
Old 06-24-2013, 01:54 PM
DaveTremblay DaveTremblay is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Colorado
Posts: 191
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
So given all people who posted here that they do need TCE - exactly how informed has the decision been to leave it out of the release?
There are always ways things could go better...

Dave
Reply With Quote
  #60  
Old 06-24-2013, 01:55 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,888
Default Re: No more TCE in 11 - what's a good alternative?

Quote:
Originally Posted by DaveTremblay View Post
There are always ways things could go better...

Dave
True.
Well, I just hope you'll bring it back in soon. Can we get as much as a general "will happen" without a time frame?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 Native a good alternative? MaxPayne Windows 3 11-25-2012 05:21 PM
Good RTAS Ultrabeat/Redrum alternative ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-01-2011 07:56 AM
Good alternative to waves L2 ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 09-20-2007 09:25 AM
OT: Any good Alternative to Auralex Foam ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 01-19-2007 06:50 PM
PAZ alternative? propower Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-20-2006 09:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com