Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2010, 06:21 AM
Brahamnesik Brahamnesik is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 154
Default Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Ok, let's face it, now those of us who spent thousands and thousands in a so called "Pro" software will now have HD cards that will sell for peanuts and no benefits at all using HD cards!!

Well, thank you very much AVID for making no difference between LE and HD users, now you'll have the exact same features... that's a shame!...

Since there's no longer a gap between LE and HD, there's no reason to call it "Pro" anymore. The new Amateur Tools is nice for personal use, not Pro. The good news is that we're all going to spend our money on hardware now because the soft won't offer the clients anything they can't get at home!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2010, 06:24 AM
carlone carlone is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, Ca.
Posts: 666
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

I guess that's one way of looking at it :)
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2010, 06:36 AM
Brahamnesik Brahamnesik is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 154
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

I'm very disapointed because I've worked really hard to buy my HD rig 6 months ago and now it's worth nothing, I mean you'll have the same feature with an MBox?!
This is not fair...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2010, 06:44 AM
mhelm01 mhelm01 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Washington, DC
Posts: 337
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Bye!
__________________
2.66GHz Quad-Core Intel Xeon
6 GB SDRAM
3 1 TB WD Caviar Black Hard Drives
Eleven Rack, Axiom 61
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2010, 06:59 AM
Brahamnesik Brahamnesik is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 154
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Quote:
Bye!
mmmm irony, good try you kid. You certainly don't use HD or like to be fooled.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2010, 07:01 AM
whitecat whitecat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Surrey, UK
Posts: 425
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

If I were client-facing I'd have HD of some flavour in a heartbeat.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2010, 07:04 AM
Brahamnesik Brahamnesik is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 154
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Could you please explain why you would still use HD? What would you offer to your clients they can't get? Don't you think is better to have a lot of outboard?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-05-2010, 07:10 AM
whitecat whitecat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Surrey, UK
Posts: 425
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Outboard is just one aspect, and nowadays that's almost a personal preference.

But imagine that you're under pressure to finish a mix, you've got 100+ tracks, tonnes of plug-ins, instruments both real and virtual, everything is nearly there, and then your client tells you they want to overdub a vocal passage. The vocalist is sensitive to latency. Making that work on a native system is going to be nigh on impossible without disabling loads of everything, and potentially ruining the vibe of the track. You'll have to explain to the talent and the producer perhaps why you can't do that overdub without making a lot of changes first.

Score recording and film mixes are another area where HD will rule king... they are SO EXPENSIVE on a per-hour basis because of the number of people involved and the amount of tech required. One CPU-held-off-processing error might cost a grand, or more, because you've blown a take. Not to mention the hardware video integration and Sync I/O options that HD gives you still that PT9 doesn't...

In any case, HD is still a terrific investment in many circumstances, and I don't think it's going to disappear at the high end.

Bedroom guys with HD might be pissed off, yeah, but the top guys doing stuff for money under pressure in front of very demanding clients every day are not sweating at all.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-05-2010, 07:15 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,725
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Nonetheless, 350 $ for having just more tracks/buses and the possibility of working on a laptop with no hw seems a little pricey for us HD owners. At least they could have included Heat in the upgrade.
__________________
http://www.stevegalante.com
System details :
ProTools Native card, Ultimate 2019.5, MacPro 5,1 12 Core 3.33GHz, 64Gb RAM, Mojave 10.14.4, Lynx Aurora(n), Raven MTi
Reply With Quote
  #10  
Old 11-05-2010, 07:18 AM
formfunction formfunction is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,153
Default Re: Pro Tools 9 is a SHAME for HD users!!!!!

Quote:
Originally Posted by Brahamnesik View Post
Could you please explain why you would still use HD? What would you offer to your clients they can't get? Don't you think is better to have a lot of outboard?
Your fear of this drastic improvement belies two probabilities.

1. You don't have enough work now. (no shame, many of us don't) And you fear that you will have even less with PT9 being more comprehensive.
2. You think features are what gets you hired.

No matter what your rant is based on (I would be a little miffed had I bought HD/hardware new 6 months ago, but if you are in a client driven environment that investment should be long paid off. IOW, if you have not made 15k in 6 months...) let us know how that Sonar pays off for you. ff
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It's a shame... offlinebouncer Pro Tools M-Powered (Mac) 0 04-01-2012 04:07 PM
Oh, the shame dave911 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 03-07-2010 03:58 PM
Sound Toys and McDSP Shame Shame Shame Touchwood Studios Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 06-17-2008 11:04 PM
A shame !!! samkangoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 03-30-2001 12:07 AM
no shame in my game drenched Tips & Tricks 1 01-20-2001 04:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com