Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-14-2018, 12:50 PM
Guy McDude Guy McDude is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: US
Posts: 273
Default S6L as reliable front end for live recording

Hi all,
Im an old PT guy, but very much a newbie when it comes to the live desk capabilities.
After a few searches I could not find a recent answer to the following.


Im looking to do a live 56 channel recording date vis an S6L, the manual says this is doable via ethernet right to my MBP with my PT HD license.

The MBP is running high Sierra, and I have licenses for both PT12 HD and Ultimate.

Is this true and doable?



secondly, as this is a TV shoot, I need the recording to chase TC, and clock to ref from the truck.
can THIS be done?

I own a Sync HD that Ive used onions of these shoots with traditional consoles and PT interfaces.

thanks in advance for your time.
__________________
Best,
Sean

Sean McDonald
Red Medicine Recording LLC
Sofa King Music Services
www.seanmcdonald.com
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2018, 08:05 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 258
Default Re: S6L as reliable front end for live recording

Quote:
Originally Posted by Guy McDude View Post
Im looking to do a live 56 channel recording date vis an S6L, the manual says this is doable via ethernet right to my MBP with my PT HD license.

The MBP is running high Sierra, and I have licenses for both PT12 HD and Ultimate.

Is this true and doable?
Basically yes. See http://avid.force.com/pkb/articles/e...Tools-with-S6L for more details.

However I'm not sure if you need to get Live Sound Production Toolkit license on iLok for PT HD. This license is provided by Avid with a console and enables recording of more than 32 channels - not sure if needed for HD.

Please also see the "Pro Tools Recording and Playback" section of the VENUE S6L System Guide.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-16-2018, 08:09 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 258
Default Re: S6L as reliable front end for live recording

In general I'd suggest asking on Facebook instead of DUC, because there you can get more folks to hear you and respond quicker.

Avid Live Sound Users (official): https://www.facebook.com/groups/avidlivesound
AVID S6L Users: https://www.facebook.com/groups/1222569707778731
AVID S3L-X Users: https://www.facebook.com/groups/avids3l/
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2018, 04:32 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 276
Default Re: S6L as reliable front end for live recording

yep, this totally works. There are quite a few people doing this, and the S6L has become a console that tons of people are using just for recording, there was recently a blog article on 'recording tower of power', the most recent Black Sabbath live record is all recorded and then mixed in the studio on S6L too...
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2018, 08:49 AM
emluper emluper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 469
Default Re: S6L as reliable front end for live recording

High Sierra is still not qualified though, right? He asked specifically about High Sierra.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2018, 01:47 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 258
Default Re: S6L as reliable front end for live recording

Quote:
Originally Posted by emluper View Post
High Sierra is still not qualified though, right? He asked specifically about High Sierra.
High Sierra is supported by VENUE 5.7.1.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
> ProTools and Live Tracks - Reliable or? Howardk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-05-2011 07:43 PM
Eqing and Compressing while recording in front of the interface? barters81 The Drum Room 8 04-18-2010 10:17 PM
Most reliable software for live performance: PT,Cubase, etc? Dimension Zero General Discussion 2 03-20-2008 12:31 PM
Battery Life when live recording W/Mbox live Paver 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-16-2003 12:14 PM
Mackie as front end for live capture rsmith123 Tips & Tricks 6 07-14-2002 02:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com