Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2015, 06:58 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 751
Default S3 AVB reliability

Has anyone else found that the S3 as an AVB CoreAudio device sometimes outputs no sound? If I leave the computer for a while, then it seems to work. (Yes, I have checked that the outputs are not muted on the S3 itself.)

I ran avbdiagnose it can definitely see the S3 (Audio MIDI Setup also confirms this). The only thing that might be a bit non-standard is that I'm running at 96k. When it does work, it works fine.

Using: Mac OS X 10.10.3 with latest firmware (1.1.3) on a Retina MacBook Pro with a Thunderbolt Ethernet interface.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2015, 07:13 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 AVB reliability

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
Has anyone else found that the S3 as an AVB CoreAudio device sometimes outputs no sound? If I leave the computer for a while, then it seems to work. (Yes, I have checked that the outputs are not muted on the S3 itself.)

I ran avbdiagnose it can definitely see the S3 (Audio MIDI Setup also confirms this). The only thing that might be a bit non-standard is that I'm running at 96k. When it does work, it works fine.

Using: Mac OS X 10.10.3 with latest firmware (1.1.3) on a Retina MacBook Pro with a Thunderbolt Ethernet interface.
What version of PT ?

What do you do when it outs no sound ?
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2015, 10:30 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 751
Default Re: S3 AVB reliability

Quote:
Originally Posted by Norrie View Post
What version of PT ?
Shouldn't be relevant as same issue with CoreAudio, but 12.

Quote:
What do you do when it outs no sound ?
Reboot. Edit: that doesn't always work, at which point power cycling the S3 seems to help. This happened with both my old (13" rMBP) and new (15" rMBP) laptops, both running Yosemite (10.10.3). The S3 is directly attached to a Thunderbolt Ethernet adapter and AVB is always visible in Audio MIDI Setup – it's simply that audio is not being passed, and to repeat, it's not because Cut is enabled in the S3 configuration.

Last edited by LukeHoward; 04-12-2015 at 03:02 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2015, 09:52 AM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: S3 AVB reliability

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
Shouldn't be relevant as same issue with CoreAudio, but 12.



Reboot. Edit: that doesn't always work, at which point power cycling the S3 seems to help. This happened with both my old (13" rMBP) and new (15" rMBP) laptops, both running Yosemite (10.10.3). The S3 is directly attached to a Thunderbolt Ethernet adapter and AVB is always visible in Audio MIDI Setup – it's simply that audio is not being passed, and to repeat, it's not because Cut is enabled in the S3 configuration.

It would be relevant if you were using a unsupported version with the S3such as 10 that was my only reason for asking.
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2015, 06:02 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 751
Default Re: S3 AVB reliability

Right, but you don't need to have PT installed at all to use AVB with the S3.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2015, 01:25 AM
mediaspec mediaspec is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Default Re: S3 AVB reliability

Hi Luke

You are not alone. We have also experienced a similar problem. It's an intermittent problem, not confined to Pro Tools. My hunch is it's a 10.10.3 compatibility issue. We shall be testing our S3 on a 10.9.x system and will let you know our findings. Did you happen to get anywhere with this issue?

Eric
Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2015, 06:18 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 751
Default Re: S3 AVB reliability

Quote:
Originally Posted by mediaspec View Post
Hi Luke

You are not alone. We have also experienced a similar problem. It's an intermittent problem, not confined to Pro Tools. My hunch is it's a 10.10.3 compatibility issue. We shall be testing our S3 on a 10.9.x system and will let you know our findings. Did you happen to get anywhere with this issue?

Eric
I pretty much just always reboot before starting Pro Tools now, seems to be working OK.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OMF vs. AAF reliability Nathan W. Post - Surround - Video 4 06-27-2012 05:42 PM
PT LE Sync Reliability CNSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-28-2011 04:22 PM
Reliability Question Limelight VENUE Live Sound Systems 5 09-17-2010 07:45 AM
Command 8 Reliability Johnny2Laps Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-20-2005 11:21 PM
How is reliability with TDM 6.4.1 on XP Pro? ProToolsguy56 Pro Tools TDM Systems (Win) 2 05-26-2005 05:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com