Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2009, 08:02 PM
DONNX DONNX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 49
Default Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

I thought the nightmare of PT CRASH 8 was to an end when I got help from the DUC, Digitech support, and spending countless hours pulling hair to clean out all those non-loved digidesign plug ins out of my plug in folder.

PT 8 was starting to work after the intense combing, trashing, etc and searching for the crash monsters of PT8. Now. I did it again. Become a beta tester for PT 8.0.1 and didn't even realized it. Loaded the update PT 8.0.1. and on occassions when I close session and save. Pro Tools crashes unexpectedly. Sometime it freezes my Mac Pro, and I have to force reboot again. I send my 1001th Mac report to apple for the cause. " I bet my bottom dollar Apple is getting tired of reading my PT 8 crash logs" lol.

Also I notice when I close the edit window. Part of it is still on my monitor. It doesn't want to leave the desktop 100%.

Digi? What is going on with you guys lately? HD 8.0.1 should have been tested and tested before being delivered to your faithful clients. Now I am pulling hair again, frustrated. Hanging, burning music production time searching for answers and solutions to this new 8.01 crash epidemic.

Urggg why did I go with Leopard and PT 8. Never again will I take a chance if I don't have to...

Here we go again.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2009, 08:51 PM
Sevenlights Sevenlights is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Vancouver BC
Posts: 78
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

I have 2 computers with 8.0.1 and Leopard, one HD3 and one HD7 with expansion chassis, they both run great.

Could it be bad cards or bad ram or even bad OS install?
__________________
Scott Cooke.
Mountain View Records
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2009, 08:58 PM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

8.0.1 90% stable for me.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2009, 09:07 PM
DONNX DONNX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 49
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Quote:
Originally Posted by Sevenlights View Post
I have 2 computers with 8.0.1 and Leopard, one HD3 and one HD7 with expansion chassis, they both run great.

Could it be bad cards or bad ram or even bad OS install?
Works fine in PT 8 and 7.4. Soon as I installed 8.0.1, problems came to the doorstep...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2009, 09:36 PM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,052
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

I know it sucks but it's gotta be system related as my system, as well as most likely many others, is running crash free on 8.0.1.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2009, 01:32 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,656
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Quote:
Originally Posted by DONNX View Post
Works fine in PT 8 and 7.4. Soon as I installed 8.0.1, problems came to the doorstep...
Yes well there are changes between 8.0.1 and 7.4 or 8.

I haven't had a single quit since installing 8.0.1

Back to your problem: i'll almost guarantee its a plugin related issue.

run this plugin lister app and copy paste your plugs list here...

http://www.sendspace.com/pro/9xyx8w

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2009, 12:48 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,791
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Quote:
Originally Posted by DONNX View Post
I thought the nightmare of PT CRASH 8 was to an end when I got help from the DUC, Digitech support, and spending countless hours pulling hair to clean out all those non-loved digidesign plug ins out of my plug in folder.

PT 8 was starting to work after the intense combing, trashing, etc and searching for the crash monsters of PT8. Now. I did it again. Become a beta tester for PT 8.0.1 and didn't even realized it. Loaded the update PT 8.0.1. and on occassions when I close session and save. Pro Tools crashes unexpectedly. Sometime it freezes my Mac Pro, and I have to force reboot again. I send my 1001th Mac report to apple for the cause. " I bet my bottom dollar Apple is getting tired of reading my PT 8 crash logs" lol.

Also I notice when I close the edit window. Part of it is still on my monitor. It doesn't want to leave the desktop 100%.

Digi? What is going on with you guys lately? HD 8.0.1 should have been tested and tested before being delivered to your faithful clients. Now I am pulling hair again, frustrated. Hanging, burning music production time searching for answers and solutions to this new 8.01 crash epidemic.

Urggg why did I go with Leopard and PT 8. Never again will I take a chance if I don't have to...

Here we go again.
It sounds like your problems are system specific and not caused by 8.0.1, which was tested and has been much more stable than 8.0.

Have you done any troubleshooting at all? Trashed prefs? Double-checked plug-in versions? Tested from a new admin account? A different drive?

Can you give us more specific info about when it's crashing?

Can you send me a crash report and a complete system spec? Send it to:

vi [at] digidesign [dot] com
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 09-11-2009, 02:16 AM
DONNX DONNX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 49
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Okay. I will send the report. I remember you helping me with 8.0. And your help got me running solid again. Really appreciated it. I will send the report and double check my plug ins being updated.

Well, I just noticed that Auto Evo and Soundtoys just put out some updates. Hopefully these will solve the crashing...

Thanks to all.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-11-2009, 03:14 AM
DONNX DONNX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 49
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Anyone know if these plug-ins that are not listed on the
Pro Tools Plug-in & Software Compatibility Grid ,are compatible?

I understand digi left a note stating we are not responsible for third party plugins...but I like to know if these below are causing the crashes in 8.0.1. They worked fine in 8.0.

For example. IK multimedia CSR reverbs or Tracks 3? , native instruments Pro 53 keyboard, All PSP nitro, PSP lexicon plugs?,



Thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 09-11-2009, 11:24 AM
theflyest1 theflyest1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: OC, CA
Posts: 20
Default Re: Pro Tools 8.0.1 is "CRASHING" over and over

Hey DONNX...I just got confirmation that the Massey Plugins were crashing my system w/ PT8.01. Do you have those installed?
__________________
____________________
Lohit Pattanaik
Owner|Mixer|Producer
FlyVibes Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 04:04 PM
"Pro Tools not responding" error and a very "laggy" session! Help! drumbumd Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-10-2012 06:37 PM
Pro Tools 9 "Pausing" when I press "Play" with Focusrite Scarlett interface eanderso22304 macOS 3 11-23-2011 07:45 AM
Pro tools 9 crashes at startup "Bus error" in thread "MainThread", at address 0x0 danball macOS 2 09-26-2011 05:49 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 01:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com