Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2015, 03:46 PM
Jaruseleh Jaruseleh is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Norman, OK
Posts: 16
Default Pro Tools 11.3 not available in my iLok Products

Not sure if this is the place to post this or not, so I apologize if I'm in the wrong place. Didn't see anywhere else better to post this...

I'm trying up update to Pro Tools 11.3, and just updated my Mac Mini to Yosemite 10.10.1, but due to the OS update, it is saying "iLok Sharing Error. An iLok cannot be shared across multiple operating systems or computers. Disconnect and reconnect your iLok when switching to another OS/Computer." I'm guessing I have to sync it up with the new OS somehow? If so, I'm not sure how/where to do so. I'm assuming once that is done, Pro Tools 11.3 will show up in my iLok product Details and Download Links? Any assistance would be greatly appreciated!
__________________
Mac Mini, OSX 10.10.1, 2.6 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3, Scarlet 18i20/Mbox Pro aggregate interface, Pro Tools 11.3
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2015, 04:49 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,157
Default Re: Pro Tools 11.3 not available in my iLok Products

Quote:
Originally Posted by Jaruseleh View Post
Not sure if this is the place to post this or not, so I apologize if I'm in the wrong place. Didn't see anywhere else better to post this...

I'm trying up update to Pro Tools 11.3, and just updated my Mac Mini to Yosemite 10.10.1, but due to the OS update, it is saying "iLok Sharing Error. An iLok cannot be shared across multiple operating systems or computers. Disconnect and reconnect your iLok when switching to another OS/Computer." I'm guessing I have to sync it up with the new OS somehow? If so, I'm not sure how/where to do so. I'm assuming once that is done, Pro Tools 11.3 will show up in my iLok product Details and Download Links? Any assistance would be greatly appreciated!
You may need to reinstall the ILM software. I run a dual boot system here (OSX 10.8.5 and OSX 10.9.5) and have to have the ILM software on both partitions. Contrary to what the error message says an iLok can be shared across multiple os's or computers; you just need the ILM on everything.

When you did the update to Yosemite - did you do a clean install or install over an existing install of oSX? Even though Apple says you can do an install over an existing OSX versions it's really better to do a 'clean' install (which the Yosemite installer gives you that option) and reinstall EVERYTHING. It's a royal pain I know but seems to be the way to go. You may get lucky installing Yosemite over an existing OSX install though. And that's all it is - luck.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2015, 04:50 PM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,180
Default Re: Pro Tools 11.3 not available in my iLok Products

Did you install the last update to ILM? I got the same message until I did.
__________________
Pro Tools 12, Studio One V3.x
iMac 27" 5k i7 4Ghz, 32GB RAM 1TB Flash (OS X 10.10.x)
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
Interface: Antelope Audio Zen-Studio
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
Macbook Pro 8GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2015, 04:52 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,819
Default Re: Pro Tools 11.3 not available in my iLok Products

Follow the instructions here:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=340359

As others said, install the ILM, but you might want to also do the Sync/Repair as detailed above.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"There are no qualifying upgrade products on this iLok account." rgranhol4444 macOS 2 09-15-2015 10:57 PM
There are no qualifying upgrade products on this iLok account. Please try another iLo lorenzz macOS 9 01-21-2015 02:07 AM
There are no qualifying upgrade products on this iLok account. DanielPapak Pro Tools 11 2 07-01-2013 03:37 AM
New Products besides Pro Tools? froyo Pro Tools 10 2 11-13-2012 11:06 AM
Pro Tools and Spectrasonics Products? Cipher 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-11-2004 04:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com