Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-20-2013, 11:28 AM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Echo Express III and Echo Express Pro (HD Cards)

http://www.sonnettech.com/product/echoexpressiii.html

http://www.sonnettech.com/product/ec...sschassis.html

Both of these products are coming out sometime this summer. It appears that both boxes, the Express III (3 Full Length PCIE cards) and the Express Pro (2 Full Length Express Cards) can handle either an HD2 or HD 3 or any other PCIE Full Length configuration of cards.

Any reason to believe that either won't work with my legacy HD PCIe Cards?
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #2  
Old 04-26-2013, 02:14 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,251
Default Re: Echo Express III and Echo Express Pro (HD Cards)

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
Any reason to believe that either won't work with my legacy HD PCIe Cards?
No, but I think you should ask this question from Sonnet directly.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-26-2013, 07:37 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Echo Express III and Echo Express Pro (HD Cards)

If you're on a Mac, they probably won't. Thunderbolt devices for Mac require a specific Thunderbolt aware driver for the specific cards being used. HDX and HD Native drivers have been written into Protools since 10.3, but I don't know if they ever plan to have any for the older cards. And so far, I don't know if anyone's gotten any other brand of chassis to work with them.

This is on the Mac side. On Windows, there is no such requirement, so it could be a possibility.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sonnet Echo Express III-R Thunderbolt PCIe Expansion Chassis Andi R Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 22 02-05-2014 10:35 PM
Fan Noise: HD Native With Sonnet Echo Express SE Logichead Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 01-07-2014 10:20 AM
Thunderbolt-Sonnet’s Echo™ Express PCIe 2.0 Expansion Chassis with Thunderbolt™ Ports Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 29 08-11-2012 07:01 AM
Sonnet Echo Express and HD2: Not working/help andybabin Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 08-01-2012 05:27 PM
When are Thunderbolt drivers coming? Echo Express ships June 8th. nst7 Pro Tools 10 5 06-01-2012 04:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com