Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-01-2008, 03:20 PM
Idahoguide Idahoguide is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Coeur d'Alene
Posts: 96
Default headphone send muted by low latency? Arrgghh...

I have a headphone distribution amp which allows you to input the main mix, then add individual input to each of four headphones. Each of the four can then get 'more me' by turning up their own input over the main mix.

So I create a send on, for instance, the vox track and route it through an output and into the headphone amp. All's cool until I turn on Low Latency Monitoring. That mutes the send. I get a dialog box that says you can't change a send's mute status when Low Latency is on. Catch-22 here, apparently.

Is there another way to route the output from a single track to an external box? It sort of defeats the whole purpose if I can't use Low Latency Monitoring...

And, of course, I'm under a time crunch with a band here...thanks in advance for any help you can give me...

spkguitar?
shan?

grae
P4, 3.8 gHz, 2G Ram, 003R, Command|8, PTLE 7.3.1...
Reply With Quote
  #2  
Old 01-01-2008, 07:12 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,629
Default Re: headphone send muted by low latency? Arrgghh...

This is a good reason to use a powerful computer as it allows you to record at a 64 buffer and skip Low Latency Mode. Something to try-create an aux track and set its input to the same mic as you are recording and assign the aux track output to your headphone send jack. Run the aux track fader up to adjust the send level to the headphone amp.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to send my mains mix to a headphone amp? Johnrg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-13-2014 11:37 PM
Low-latency input muted during playback-HD Native bashville macOS 13 02-07-2014 03:21 AM
low latency monitoring and muted outputs azduichurch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-25-2007 03:26 AM
setting up a headphone send Andrew Red 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-16-2006 01:03 PM
Bug: muted MIDI tracks still send controller data Philthy Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-04-2002 03:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com