Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2006, 06:32 PM
Dean Smith Dean Smith is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: New Zealand
Posts: 50
Default mono to multi mono or stereo?

Hi,

I need to turn about 12 hours worth of mono recordings into either multi mono or stereo files (it's a long story, pls don't ask Do I HAVE to bounce to disk to acheive this, or have I missed something?

Thanks for your help.

All the best.

dean
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2006, 05:39 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,233
Default Re: mono to multi mono or stereo?

You could download a demo of a non-real-time bouncing program that supports VST plugins (like Soundforge or something,) then download a free VST delay plugin (or however you want to make the files stereo...dunno if they actually have to have stereo spread or anything or if you just need to make them two channels of mono...) That might be a bit faster than bouncing them all in real time. If you just need to make them two channel and not effect the audio, there is probably a freeware file converter somewhere that could do the trick.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-21-2006, 08:55 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,083
Default Re: mono to multi mono or stereo?

If you have no plug-ins or automation that you would have to bounce out to have in the file, first consolidate - unless you need separate regions - then duplicate the mono track, create a stereo audio track, highlight the region on each mono track and drag them into the stereo track. Now, consolidate the stereo track - I know there's only one region, but do it anyway as this now gives you a left and right file - rename the stereo track to whatever you want and export it as an interleaved stereo file OR export it as a multi mono file.

Cheers,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2006, 02:32 PM
Dean Smith Dean Smith is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: New Zealand
Posts: 50
Default Re: mono to multi mono or stereo?

Woohoo the Weed!

Good work, I knew there was a way!

Thank you very much.

All the best,

dean
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi-Mono Trim Plug-In on Stereo Track? Napping Pro Tools 10 1 02-06-2012 08:48 AM
making mono track into stereo or double mono in PT7LE VeganMuso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-02-2012 05:36 AM
Stereo Interleaved vs Multi Mono studiojimi Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 12-08-2009 11:20 PM
Multi Mono Or Stereo? M2E Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-04-2005 11:30 AM
multi mono/stereo inserts corTools 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-02-2004 12:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com