Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2002, 02:10 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Longer cable for Digi 001?

Does anyone know if Digi makes a longer cable for the Digi 001? I.e. the cable that connects the Digi 001 to the PC interface card.

I wish mine was 1-3' longer.

Thanks,
Ron
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2002, 02:28 PM
Lowfreq Lowfreq is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Newbury Park, Ca.
Posts: 651
Default Re: Longer cable for Digi 001?

From what Digi post in their F.A.Q. section, the answer is no. The length of the cable is it's maximum.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2002, 02:32 PM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: Longer cable for Digi 001?

Do a search. There where some succes-stories...

I myself have a 1.80 meter cable....i bought my 001 second-hand w/o cable (seller lost it....)
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2002, 03:02 PM
Lowfreq Lowfreq is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Newbury Park, Ca.
Posts: 651
Default Re: Longer cable for Digi 001?

Well 1.8 meters is 5.9 feet. The 'standard' 001 cable is 6 feet.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2002, 03:05 PM
skip b skip b is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Gray,La.
Posts: 237
Default Re: Longer cable for Digi 001?

The cable sorta resembles a 50 pin high density scsi,hmmmm.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2002, 05:59 PM
PUCK PUCK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Francisco
Posts: 38
Default Re: Longer cable for Digi 001?

It is my belief that the cable caries analog signals for all of the analog ins and outs on the rack-mount break-out box (the converters are on the card). I emailed Digidesign a while ago to have them confirm or deny my belief but never received a reply. Anyway, be careful when selecting a longer cable; your audio goes through there, and it ain't digital!
Reply With Quote
  #7  
Old 08-11-2002, 06:11 PM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: Longer cable for Digi 001?

Do a search as I listed the manufacturer of this cable and you can get them up to 12 feet. It was last year that we came up with this info. Sorry I don't have a link anymore. I think it was English Jim who found it so you can try emailing him for the info.
Good luck,
Allen
Reply With Quote
  #8  
Old 08-11-2002, 06:33 PM
BigRedButton BigRedButton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Vancouver, WA
Posts: 1,292
Default Re: Longer cable for Digi 001?

Someone posted this a while back. Hope this helps.

Cable Extension Success!!
I, too longed to move my noisy Mac into an enclosed rack away from my mixing environment, but was told by Digi Tech Support that a longer cable was not , it wouldn't be supported. When I said I'd like to take my chances and asked for aavailable and if I obtained one on my own spec on the unusual connector so that I could try to obtain a 3rd party cable, the technie said he didn't know and had no way of finding out. (Ahhh, "service.")
So, I did a little hunting online and ID'd the connector on the Digi001 I/O cable as a rare SCSI-2 connector known as a "micro-centronics 50" (sometimes called a "mini-centronics" or a "HPCN50"). More surfing turned up CS Electronics, a supplier of custom cables in Irvine, CA. For $47.50, they made me a 10-foot replacement cable, which I had in my hands within 48 hours!! Great quality, too.
Have been using it with my Digi001 with no ill effects or timing errors. Don't know if cable lengths longer than 10' would cause the problems that Digi cautions against but, for me, it was worth the shot and it paid off -- no thanks to DigiDesign.
Contact CS Electronics at (949) 475-9100, or http://www.cselex.com or sales@cselex.com. <<<
__________________
"Sometimes I doubt your commitment to Sparkle Motion."

BigRedButton / Jackson Jackson
www.jacksonbjackson.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I get a longer cable for Digi 001 to computer? rambo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-21-2004 11:10 PM
Longer Cable for 001 ohmy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-10-2004 04:41 PM
I need a longer cable for the Digi 001 Tagdog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 04-11-2002 08:25 PM
Digi 001 I/O Cable Question (need longer cable) M@tt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-16-2001 01:47 PM
Digi 001 I/O Cable Question (need longer cable) M@tt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-15-2001 10:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com