Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Avid Forums - Other Languages > Le Forum en Français

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-18-2019, 01:05 AM
olierro olierro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: PARIS
Posts: 2
Default Protools 10 & Macbookpro mi 2010

Hello à tous !
voilà j'ai un Macbookpro mi 2010 qui me sert uniquement pour faire tourner Protools 10 sous osx10.7.5.
Tout fonctionne à merveille pour prise de voix, beds sonores, pubs etc...et je peux faire fonctionner ma batterie de plugs sans soucis.
En revanche là où ça se corse c'est quand j'ai voulu installer Kontakt avec banque style piano pour maquetter tranquille et la ça plantages tout le temps.
Je me demandais si augmenter la ram à 16 Go changerait la donne ??
Je sais que en théorie le MBP est bridé à 8 Go mais j'ai lu plein de posts sur l'augmentation à 16.
Ce que je voulais savoir c'est si cela changerait qlq chose quant aux plantages intempestifs ??
Un gros merci d'avance !!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2019, 02:13 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,053
Default Re: Protools 10 & Macbookpro mi 2010

Google translate....

Pro Tools 10 est limité à utiliser moins de 4 Go de mémoire, car il s’agit d’une application 32 bits.

Cependant, vous pouvez utiliser le serveur de mémoire Kontakt pour vous aider si vous manquez de mémoire,

Si vous rencontrez des problèmes spécifiques, publiez ces détails, les messades d'erreur exactes, etc.

—-

Pro Tools 10 is limited to use less than 4GB of memory itself because it is a 32-bit application.

However you can use the Kontakt Memory Server to help if you are running out of memory, see https://support.native-instruments.c...ce-of-KONTAKT-

If you are having specific problems, post those details, the exact error messades, etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2019, 02:18 AM
olierro olierro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: PARIS
Posts: 2
Default Re: Protools 10 & Macbookpro mi 2010

Merci beaucoup effectivement ça peut être une solution.
Je vais tester !!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2019, 05:40 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,334
Default Re: Protools 10 & Macbookpro mi 2010

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Google translate....

Pro Tools 10 est limité à utiliser moins de 4 Go de mémoire, car il s’agit d’une application 32 bits.

Cependant, vous pouvez utiliser le serveur de mémoire Kontakt pour vous aider si vous manquez de mémoire,

Si vous rencontrez des problèmes spécifiques, publiez ces détails, les messades d'erreur exactes, etc.

—-

Pro Tools 10 is limited to use less than 4GB of memory itself because it is a 32-bit application.

However you can use the Kontakt Memory Server to help if you are running out of memory, see https://support.native-instruments.c...ce-of-KONTAKT-

If you are having specific problems, post those details, the exact error messades, etc.
Thanks Daryl
__________________
Manny.

#BOYCOTTTUSPRODUCTS

just not Pro tools and compatible plugins...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 9 on 13" Macbookpro i7 Compatibility japeall macOS 2 10-26-2012 06:23 AM
MacBookPro with Retina running ProTools 10 Trial a alanthemusicnerd macOS 1 09-09-2012 03:58 AM
2011 MBP or 2010 iMac for ProTools 9? ChrisFreeman macOS 7 04-12-2011 07:40 AM
Protools 9.0.1 + MacbookPro Unibody == crash daslicht macOS 9 02-10-2011 02:39 AM
Protools Hd on MacbookPro gabrieljay Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 10-21-2009 10:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com