Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2019, 06:48 PM
luke88 luke88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Los Angeles
Posts: 17
Default Brand New Artist Mix no worky

Just bought this today at VKLA. Followed all the procedures and "fixes" I found online to get it working and EuControl simply won't "see" the Artist Mix.

I did the following:

Downloaded and installed EuControl 19.5
Changed order of Network so Wi-Fi is at top
Ethernet connection in Sys Prefs sees the AMix and says "connected" - it's green
Open Eucontrol with AMix powered on, and nothing appears in "Surfaces".
I've uninstalled and reinstalled ECon 19.5 several times. Restarted about 15 times. etc etc.

Called the vaunted Avid tech support that I pay for, and was told I'd get a call back.

Man, 900 bucks for a piece of plastic that has taken me almost three hours to discover it doesn't work. Anyone have ideas?

tks,
L


iMac 2013
Sierra
PT Ultimate 2019
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2019, 07:08 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,818
Default Re: Brand New Artist Mix no worky

Turn off your computer's wifi, restart the computer (or close/open Eucontrol from the top menu bar), power on/off the Artist Mix.

See what happens
(leave wifi off this whole time)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2019, 01:05 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,639
Default Re: Brand New Artist Mix no worky

Make sure the Eucon box is checked under peripherals in Pro Tools.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 06-01-2019, 02:58 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,818
Default Re: Brand New Artist Mix no worky

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Make sure the Eucon box is checked under peripherals in Pro Tools.
He’s saying the Mix doesn’t show up in Eucontrol Surfaces. The Eucon box in Pro Tools won’t matter yet. Not to mention he’ll need to do a firmware update once it does show up in Eucontrol.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2019, 04:12 AM
megatracks's Avatar
megatracks megatracks is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Lincoln CA
Posts: 27
Default Re: Brand New Artist Mix no worky

In System prefs there a EUCON widget click and check to make sure it’s set to the port that your MIX is connected to.


Avid S6M40-32-5D, MTRX (2), Barefoot MM26, PT Ultimate, CB TMC1 Penta, Chandler RS124, Highland Dynamics BG2, Locomotive Audio 14B, Retro 176, SSL, Trinnov STPro, UAD, BAE, etc.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2019, 07:23 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,978
Default Re: Brand New Artist Mix no worky

Is the Artist Mix connected directly to your Mac...no switch or router inbetween ?
What IP address does that Ethernet port say it is in Network Prefs ?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-02-2019, 06:30 AM
luke88 luke88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Los Angeles
Posts: 17
Default Re: Brand New Artist Mix no worky- WORKING!

Hey guys, thanks for your responses. Always blown away by the "community" of users who take the time to help each other out! Here's how this was resolved.

Searched the forums, youtube, read the manual....for about three hours and then called the "tech support". Of course, I got the "we'll have one of our techs call you back" answer. Wasn't hopeful that I would actually get any real life support from Avid. (called once in the past, about 2.5 years ago when I upgraded to PT12 HD, and didn't have a good experience on the phone with them). Basically, I had accepted that paying for subscription/support plan was just throwing money into the wind for the "privilege" of owning an HD Rig :)

Well, I have to eat my hat, so to speak.

I got a call from Avid support about 30 minutes later. Spoke to a guy named Raphael, who was totally cool, and EXTREMELY helpful.

He walked me through all the usual steps (that I had already done) and he asked, "did you make sure your ethernet cable is actually plugged in to the computer?" I took a second glance to mollify him, and, low and behold, I ran the cable behind my rig and in my rush to get things going, and forgot to actually plug it in. Embarrassing to say the least. Idiot. As my old mentor use to say "ah, yeah, the old on-off button mistake". :)

So, long story short- I'm a dummy and you guys all rock.

Working with the A Mix for a day or so now. It's definitely a change in work flow and will take some getting used to. Will report back in a couple weeks to give an update on how it's incorporating into my work.

Big ups to Avid this time, and thanks to all of you.

Thanks!

PS- Avid, if you're listening, please please add a dedicated phase button to the track channel strips in the next release. Oh, and please make "volume" the first automation lane that appears below MIDI tracks a standard thing.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brand NEW SEALED Artist Mix for sale... Brian8377 Buy & Sell 1 05-25-2015 04:49 PM
Avid Artist Mix Series Brand New not even 20 minutes it died!! shamanrock Artist Series 5 03-17-2014 09:45 AM
Automation no worky Josiah LE Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 06-30-2010 11:13 AM
Plug-ins, no worky Woodrow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-06-2007 07:43 AM
Wavedriver no worky engine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 04-29-2005 09:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com