Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-21-2016, 10:54 AM
jpmorgan jpmorgan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Den Bosch, The Netherlands
Posts: 42
Default no sound after installing Microsoft updates

I believe the new Microsoft updates I just installed have cancelled my M-Box Mini as my computer's designated sound card. This has happened before, but then, I was able to reach a screen that allowed me to change it back. Unfortunately, I can't find that screen again. How can I reset my computer's designated sound card to my M-Box?
Attached Images
File Type: jpg no sound1.jpg (20.1 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2016, 11:04 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,776
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by jpmorgan View Post
I believe the new Microsoft updates I just installed have cancelled my M-Box Mini as my computer's designated sound card. This has happened before, but then, I was able to reach a screen that allowed me to change it back. Unfortunately, I can't find that screen again. How can I reset my computer's designated sound card to my M-Box?
Control panel > Sound
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2016, 11:31 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,637
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Launch PT with the "N" key held down and choose your interface when the popup window shows.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2016, 02:09 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,164
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Control panel > Sound
And while you're in Windows Control Panel remember to turn off USB port power savings measures.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2016, 02:43 AM
jpmorgan jpmorgan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Den Bosch, The Netherlands
Posts: 42
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by guitardom View Post
Control panel > Sound
That doesn't display the M-Box, and it offers no way to switch from the motherboard's built-in sound card to the M-Box. I don't see such an option in the Control Panel. Am I missing something?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-22-2016, 02:53 AM
jpmorgan jpmorgan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Den Bosch, The Netherlands
Posts: 42
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Launch PT with the "N" key held down and choose your interface when the popup window shows.
I tried that, but the popup that appears doesn't offer any option to switch from the motherboard's built-in sound card to the M-Box Mini as the designated sound card. The Playback Engine is set as "Windows Audio Device". It should read M-Box Mini", shouldn't it? How can you change it?
Attached Images
File Type: jpg no sound3.jpg (27.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 09-22-2016, 07:28 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,164
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by jpmorgan View Post
That doesn't display the M-Box, and it offers no way to switch from the motherboard's built-in sound card to the M-Box. I don't see such an option in the Control Panel. Am I missing something?
Is the interface receiving power and is it turned on? Have you installed any drivers for the interface? Maybe try a different USB cable.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #8  
Old 10-03-2016, 10:28 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,538
Default Re: no sound after installing Microsoft updates

Quote:
Originally Posted by jpmorgan View Post
I tried that, but the popup that appears doesn't offer any option to switch from the motherboard's built-in sound card to the M-Box Mini as the designated sound card. The Playback Engine is set as "Windows Audio Device". It should read M-Box Mini", shouldn't it? How can you change it?
Try installing ASIO 4 ALL. www.asio4all.com Use this as your Playback Engine and change the I/O on the track to your interface.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools LE 7.4 no longer works after Microsoft updates Leonard MOR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-31-2012 11:21 PM
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Error when installing waves KenovaSTUDIO Windows 1 10-10-2011 02:13 AM
Microsoft Updates hebro1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-25-2011 11:20 PM
W-7: what KB updates to avoid from Microsoft? aka21stCentury 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 02-19-2011 02:13 PM
Microsoft Updates and PTLE 6x spinweb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 08-24-2006 08:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com