Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2016, 12:44 PM
skiffle skiffle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: London
Posts: 53
Default PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

Hello, Sorry i meant MP9 nor HP9!
I am currently running PT 9MP with Projectmix I/O
I am about to upgrade to PT 10 or maybe 11 or 12, i would like to keep my PT 9MP as i have a lot of projects that i often re-visit and work on, is it possible to run both MP9 and the new upgrade on the same Macbook pro OS X 10.6.8, or is there a way of opening MP9 projects in PT 10, 11, or 12, or do i have to uninstall MP9 altogether and forget about all my past unfinished projects? Ideally it would be great to shut down one and open up the other depending on what i want to work on!
Any help on this issue would be much appreciated, Thanks!
Skiffle
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2016, 12:47 PM
justinkr's Avatar
justinkr justinkr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Tulsa
Posts: 37
Default Re: PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

Most pro tools 9 files can run with higher version. The only problem is higher version pro tools files can't run on older version. And I also recommend you to upgrade to 12 if your not in a budget. Pro tools 10 only support O S X 10.7-10.9.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2016, 12:49 PM
justinkr's Avatar
justinkr justinkr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Tulsa
Posts: 37
Default Re: PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

Upgrade to 12 if you only want to run on OS X 10.10 or higher otherwise U might wanna upgrade to 10Hd less prices.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2016, 01:08 PM
skiffle skiffle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: London
Posts: 53
Default Re: PT10/MP9 Projectmix I/O Macbook 0SX 10.6.8

Thank you Justin, i'll look into PT10hd and PT12, the thing is i've been recording poets and spoken word on MP9, every now and again one of my clients will want to come over to change or tweek something, so i'd like to be able to access the projects in MP9 for that reason and not have to uninstall MP9 altogether, but i want to upgrade to get things like Clip Adjust etc to work on my songs and music and i'd also like to edit without being hooked up to the projectmix like i have to do to open MP9.
Thanks again!
Skiffle
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2016, 01:11 PM
justinkr's Avatar
justinkr justinkr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Tulsa
Posts: 37
Default Re: PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

Yeah and also u can save as waves files and import in to any software u want. You can edit. U can do whatever you want but it take time. That's how all of my clients send me they music and vocal to mix.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2016, 01:13 PM
justinkr's Avatar
justinkr justinkr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Tulsa
Posts: 37
Default Re: PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

And plus by doing that is really safe. Somehow if you lose your pro tools file you can just import them into pro tools
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2016, 02:00 PM
skiffle skiffle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: London
Posts: 53
Default Re: PT 10 and MP9 with Projectmix I/O

Quote:
Originally Posted by justinkr View Post
Most pro tools 9 files can run with higher version. The only problem is higher version pro tools files can't run on older version. And I also recommend you to upgrade to 12 if your not in a budget. Pro tools 10 only support O S X 10.7-10.9.
Hi, i've been told that PT 9MP is different to PT 9 for instance MP9 can only be opened when hooked up to projectmix or other MP interface, you can not open MP PT and edit in other rooms, you have to be anchored to the hardware!
Thanks!
Skiffle
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2016, 02:11 PM
skiffle skiffle is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: London
Posts: 53
Default Re: PT 10 and HP9 with Projectmix I/O

Quote:
Originally Posted by justinkr View Post
And plus by doing that is really safe. Somehow if you lose your pro tools file you can just import them into pro tools
Thanks, i never knew you could do that, i guess it's best to save waves tracks dry and remove all plug-ins and use curser to start each track from '0' in order to keep them together, then edit and add plug-ins again after importing to other software? As you say, time consuming but it works!
Many thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Projectmix gig bag MaxV Pro Tools M-Powered (Mac) 2 01-06-2013 04:37 PM
Projectmix with m box 3 pro bigjoe8707 Pro Tools M-Powered (Win) 3 02-15-2012 06:22 PM
ProjectMix with PT9 skewave Pro Tools 9 0 11-20-2010 03:09 PM
ProjectMix + Mac Pro joemusic Pro Tools M-Powered (Mac) 2 12-21-2006 08:02 AM
projectmix i/o newburyohio Pro Tools M-Powered (Mac) 6 04-16-2006 10:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com