Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2013, 09:49 PM
soniad soniad is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Can't find Avid License control utility

Hello everyone,

I am new to this forum and would like to ask a question:

I have recently purchased the latest version of Protools Express (for windows 7).

I need to temporarily transfer the license to a different computer. The thread below instructs me to launch 'Avid License Control' (see link):

http://avid.force.com/pkb/articles/e...601&popup=true

However, I cannot find this unility on my computer. The specified directory does not exist and I ran a search for the utility and it came back with nothing.

Am I missing something?

Any advice would be greatly appreciated.

many thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2013, 10:07 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,824
Default Re: Can't find Avid License control utility

As far as I know, only the Avid video products like Media Composer use the Avid License Control. I don't believe that would apply to Pro Tools Express.

I think that Pro Tools Express uses an iLok license. According to the Mbox that includes Pro Tools Express What's in the Box, an iLok for authorizing Express comes with that.

So in order to transfer the license on an iLok, you would use www.ilok.com

But if you already have an iLok with the Pro Tools Express license on it, you would only need to move the iLok to the other computer to authorize Pro Tools Express on a different computer.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2013, 04:05 PM
soniad soniad is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Re: Can't find Avid License control utility

Hi Bruce,

thanks for your help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iLok Can't Find My Pro Tools 11 License fsguerra Pro Tools 11 3 06-24-2013 12:12 PM
AVID needs to make a PT10 to PT9 utility app SOUNDDECISION Pro Tools 10 91 10-14-2012 10:58 AM
Where to find my PH10 license update? TimNielsen macOS 1 11-10-2011 03:01 PM
Where do I find the Reason Adapted 3.0 License Number gnati 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-12-2007 11:40 PM
Help -Have 7.3 license but can't find software AAArrgghhhh ! Lizardpoint Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 04-06-2007 12:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com