Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2004, 09:55 AM
locosoundman locosoundman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Right on the hairy edge
Posts: 55
Default digital ins SPDIF and ADAT simultaneous

If I were attempting to record with the ADAT and SPDIF ins at the same time, and the devices could not use clock to sync externally, how would I set the 002r to receive clock - SPDIF or ADAT? Would this even work? Last but not least, recording 8 ch on ADAT, set clock to ADAT - will I be able to use all 8 analog ins without artifacts? Has anyone done used all 18 ins successfully?

My PC does 32 + 8 on the DaveC test and 23 dverbs, so I don't think processing power will be an issue if I ever have to attempt this.

Newbie - please be gentle...
__________________
What does this little red button do?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2004, 04:58 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: digital ins SPDIF and ADAT simultaneous

I answered this in your other thread. Both devices must share a common Word Clock.. and Pro Tools must be externally clocked to the master clocking device.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2004, 06:08 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,499
Default Re: digital ins SPDIF and ADAT simultaneous

RJR is correct.... i use both spdif and adat on my 001 everyday...DA7 into adat, focusrite VMP into spdif, both are clocked to a Lucid Genx6 with NO problems. I can record to all 18 inputs on the 001 all at once. I have the 001 clocked to the spdif inputbecause my spdif cable is short.

rock

sdf
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simultaneous AES/ADAT/SPDIF on HD I/O Digital crazyhorse Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 11-18-2018 08:18 AM
003 ADAT Optical & SPDIF inputs - simultaneous recording? ciacco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 19 03-28-2007 07:49 PM
Digital mixer pre's or 002R? SPDIF or ADAT I/O? j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-14-2006 08:24 PM
possible simultaneous ADAT with 192 & 192 digital? Judson Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-03-2004 02:41 PM
ADAT to 4 SPDIF i/o's & digital inserts polchik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 11-18-2003 01:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com