Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-10-2010, 01:43 PM
vans316 vans316 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: UK
Posts: 41
Default PT 9 not reading 003 Midi

Had an embarrassing moment today. I was telling one of my clients how good pro tools is instead of cubase that he was thinking of getting. Told him about xpand, and mini grand etc, set up an instrument track to show him and could not get the b****rd thing working!! Midi light was flashing up on the 003, but no sound or reading on the pro tools mixer. I was getting hot under the collar

Found out a fix:

1. Trashed DAE preference folder, and pro tools preferences
2. Restart computer
3. re installed the 003 PT 9 driver
4. Restart computer

All is now working fine.

Thought this may help any one out before a situation occurs like I had today
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2010, 09:20 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: PT 9 not reading 003 Midi

Yes, you have to install the 002/003 driver in order for MIDI to work. As you know, drivers aren't included in the PT 9 install but a separate file.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi instrument plung ins not reading ICEMIKE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-01-2010 02:57 AM
Problem with reading MIDI dr166006 MIDI 5 04-08-2009 02:22 PM
Reason not reading MIDI PT Junkie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-05-2009 05:08 PM
problems with mbox1 reading usb midi kylltyme MIDI 1 07-19-2006 07:44 PM
reading Scores while recording MIDI on Digi 001? eddybertrand 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-07-2002 09:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com