Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2006, 09:10 PM
joewilly joewilly is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default Help w/(9129),(9094) errors

I know others have had this problem but...
I can't seem to get through a song without one of two cpu errors on my Powerbook G4;
(9129)"Audio processing is conflicting with other cpu tasks. if this occurs often, reducing the playback engine dialog may help prevent this problem."
And;
(9094)"The operating system held off interupts for too long. If this occurs often try increasing the h/w buffer size."

I've been trying to fix this problem for about a year and am beginning to feel this situation is hopeless. I'm running Pro Tools 6.9 with Reason 3.0.4 in Rewire mode. The errors happen constantly with just a few sequences in Reason... and a couple of Pro Tools tracks with one or two plug-ins.
I have tried every one of the troubleshooting methods numerous times... without success.
I have a Powerbook G4... with OSX 10.3.9.
Processor 1.33mhz
Memory 1.5 GB
L2 cache 512 kb
bus speed 167 mhz
Lacie 250 GB firewire drive.
Mbox
Pro Tools 6.9
Reason 3.0.4
In Pro Tools I have the H/W Buffer size 1024 samples
CPU limit 85%
DAE Playback buffer at level 8.
I have tried many different combinations in the Playback engine.
Is there any known fix of this problem?
I would so appreciate any advice. I'm trying to do a soundtrack project and have spent way more time trying to fix this problem than playing music.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2006, 11:09 PM
joewilly joewilly is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default Re: Help w/(9129),(9094) errors

since i didn't get a response to my first post... let me pose this in a different way.
What sort of performance should I be capable of with Pro Tools Le 6.9 running on a Powerbook G4... with a 1.33 mhz processor and 1.5 gb memory... with Reason 3.0.4 in Rewire mode? Is it normal that I should only be able to run several tracks in Reason, and two tracks in Pro Tools with one or two plug ins? And anything beyond that generate CPU holding off errors? I'm just wondering because maybe I've set my expectations too high.
I've really spent months trying to figure this out... and would really like to use PT. It seems that other people with Powerbooks are able to function normally. I'm wondering if my computer just happens to be cursed.
Any advice from ANYONE would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2006, 10:01 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,762
Default Re: Help w/(9129),(9094) errors

You should see fine performance.

I see your DAE Playback buffer is at level 8 - have you tried it at level 2?

Do these errors only occur if you have Reason in a session?

Did anything change when you tried a new admin account, as per the troubleshooting suggestions?

Do you have any wireless/bluetooth or Airport items enabled?

If you go to MacHD>Library>Startup Items - what's in that folder?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2006, 08:53 PM
joewilly joewilly is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default Re: Help w/(9129),(9094) errors

Hey digi..

thanks for replying.

*** I have tried the DAE at level 2. It makes no difference.
***The problem does occur more often with Reason running. I just tried an experiment with a song I have... 1 track of Reason and 2 PT tracks. The song would generate CPU error toward the end. So I tried adding five plug-ins... and another track in PT. The song ran fine all the way through... and generated a CPU error at the exact same spot toward the end... as it did without all the plug-ins and extra track.
*** When I changed the Admin Account... it didn't change anything.
*** My airport, and bluetooth is all turned off.
*** Inside my Startup items are the Digidesign loader... the M-audio loader... and Pace support for my m-audio keyboard. I tried moving it... but the keyboard would no longer work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native on Win7 - 9094 & 9129 errors stardancer Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 17 02-08-2012 10:39 AM
Help! -9129 and -9094 errors when bouncing. StinkyStan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-21-2009 01:21 PM
have digi -001/new sys, get 9129 9094 errors RFwarrior 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-25-2003 04:19 PM
problems with digi001 errors 9129/9094 basschair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-31-2001 07:30 AM
9129 and 9094 errors KdC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-30-2000 10:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com