Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-04-2011, 11:39 AM
Andi R Andi R is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berlin, Germany
Posts: 595
Question upgrading iLok from 7 to 8 to 9...

Hi All,

I currently have on my ilok account (4 iLoks):

Pro Tools HD 7.0
Pro Tools HD 7.3/7.4 Bundle
PT HD7.0 Backup
PT HD 7.3/7.4 Bundle Backup

The Licence and the Backup version are on 2 different physical iLoks.

I am about to upgrade to 9.

I have an unopened Box of HD8.

Now, here´s the deal:

Do I have to upgrade to 8 first, or can I go directly to 9?

AND, FURTHERMORE and MORE IMPORTANT:

when I upgrade, what happens to my 7.4 Licence?

I still need to have the 7.4. Licence since we are going to use 9 AND 7.4.

can I somehow make the upgrade "eat" the 7.0 Licence, not the 7.4 Licence??

what happens to the Backup Licences???
will I get 2 PT9 Licences as with 7?


Thanks Guys!!!!
__________________
ReRecording Mixer & Venue D-Show Live Sound & Recording Engineer


www.audio-machinery.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2011, 12:07 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,572
Default Re: upgrading iLok from 7 to 8 to 9...

Quote:
Originally Posted by Andi R View Post
Hi All,

I currently have on my ilok account (4 iLoks):

Pro Tools HD 7.0
Pro Tools HD 7.3/7.4 Bundle
PT HD7.0 Backup
PT HD 7.3/7.4 Bundle Backup

The Licence and the Backup version are on 2 different physical iLoks.

I am about to upgrade to 9.

I have an unopened Box of HD8.

Now, here´s the deal:

Do I have to upgrade to 8 first, or can I go directly to 9?

AND, FURTHERMORE and MORE IMPORTANT:

when I upgrade, what happens to my 7.4 Licence?

I still need to have the 7.4. Licence since we are going to use 9 AND 7.4.

can I somehow make the upgrade "eat" the 7.0 Licence, not the 7.4 Licence??

what happens to the Backup Licences???
will I get 2 PT9 Licences as with 7?


Thanks Guys!!!!
Hi,

You can go straight to 9

Un plug the ilok with 7.4 back up and pt9 license will use 7.4 license and leave you with the back up ilok. In fact first try with the 7.4 ilok and the 7.4 back-up ilok un plugged and the pt9 might use the pt7 auth for the cross grade surrender! i'm not sure if it needs 7.4 or whether it will accept pt7.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-04-2011, 09:44 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 745
Default Re: upgrading iLok from 7 to 8 to 9...

Hi Andi,
I was in the same situation a few months ago. To authorize an iLok with your PT 9 upgrade license you have to surrender a PT 7 or PT 8 license.
I choose the 7.4 license which was a big mistake. Because the PT 9 license does not authorize me to open PT 7.4.
Tech support offered me a temporary 7.4 license for a month not more.
My suggestion: Put the PT 8 license on your iLok and surrender it for the PT 9 upgrade. BTW: You can open PT 8 with the PT 9 license.
I can't understand why a newer iLok authorisation doesn't open all older versions of the software and I didn't find anyone who had a reasonable explanation.

Good luck

Mark
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac mini 2018 i5 64 GB RAM, RME Fireface, Pro Tools 2019, Euphonix MC Control
Reply With Quote
  #4  
Old 04-04-2011, 10:51 PM
Andi R Andi R is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berlin, Germany
Posts: 595
Question Re: upgrading iLok from 7 to 8 to 9...

Hey Mark,

thanks for your answer!

I was told from my dealer that if I use my unopened HD8 upgrade, I will get 9 for free.

how would I proceed with that, AND:

when upgrading to 8, will THAT upgrade leave my 7.4 intact?

it can take my 7.0, but I NEED my 7.4!!!

shure I could put the 7.4 on a separate iLok and not sync that anymore, so the licence will stay there, but if I have to rearrange in future, that may get difficult.....
I want to keep the 7.4 in my account, not only on the iLok...

thanks guys!!!
__________________
ReRecording Mixer & Venue D-Show Live Sound & Recording Engineer


www.audio-machinery.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading to PT9 (iLok question) ferg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-07-2011 10:42 AM
dealing w/iLok when upgrading CCL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-15-2010 06:08 PM
Upgrading to 8, iLok CCL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-15-2010 01:45 PM
Upgrading Software. Ilok Question roainfo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-11-2007 02:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com