Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2010, 10:50 AM
Kenny Gioia Kenny Gioia is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: New York, NY USA
Posts: 3,003
Default Blown Capacitor on the PSU Control 24

Just wanted to post this info in case anyone gets this problem as I did.

Quote:
A blown capacitor on the PSU. Symptoms include:

- Clicking about ever second or so coming from the board itself
- a VERY loud audio pulse coming out of the monitor section in time with the board clicking
- mic preamp lights (red) partially lighting up in time with the board and monitor section clicking
- nothing else works

This repair involves removing the old capacitor and replacing it with a newer (higher temperature rating) capacitor.

Boards containing the higher temp-rated cap are technically "revision J".
Hope this helps someone.

Repair involves sending back the PSU and Avid fixes it.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2010, 04:24 PM
paulmellors paulmellors is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 121
Default Re: Blown Capacitor on the PSU Control 24

Exact symptoms I had. Digi Service in the UK wanted over £600 to fix. We ended up doing the exchange to a new C|24.
I love the new C|24 but feel a bit ripped off now.
__________________
[B]Pro Tools 2018.4, C|24, X32 Rack, Win 10, Waves 10, Komplete 11, composers collection
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2010, 05:54 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Blown Capacitor on the PSU Control 24

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Repair involves sending back the PSU and Avid fixes it.
or recapping it yourself or by a good tech
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control 24 power supply capacitor replacement repair crizdee ProControl, Control|24, Command|8 4 10-30-2015 12:46 PM
Control 24 completely dead - fuse blown? A Chapman ICON & C|24 11 06-30-2015 05:13 AM
192 I/O Just blown up!!! Gallellao Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 08-29-2010 01:12 PM
OT...hardware question, capacitor? guy.fi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 05-25-2009 10:48 PM
IMAC G5 - Midplane assembly/capacitor problems? Reb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-25-2005 05:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com