Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-17-2020, 07:31 AM
SeparatistAudio SeparatistAudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: 27 Cambridge Court
Posts: 4
Default HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

Hi Guys and Girls!

Having recently built a new PC and renewed my Protools (PT) HD subscription I am unable to see the HD Native card or related HD Native drivers in PTs playback engine window. The hardware option does not show up either.

I have installed the latested version of the avid HD audio driver
I have updated to the latest firmware available on my HD Omni interface
Checked the digilink connection etc.

I have tried rolling back to 2019.10 and repeating the steps to no avail.

I have tried clean installs of the Avid HD Legacy drivers with no luck either.

Its a fairly new system Im using;
windows 10 pro
Asus zenith extreme 2
3960X CPU
64GB Ram
1TB M.2 CDrive.
HD Native PCIe Card
HD Omni interface
Digi link cable
Optical cable from my PC
(Avid HD drivers are not showing up in windows either)

However and heres the weird twist.

The Avid HD driver via ASIO is being picked up and working in Reaper and I can see all the ins and outs and it passes audio just fine. I know weird huh?

I heard rumours that I may need a digilink I/O licience for 300 quid, but surely that cant be right can it?

Any advice will be warmly recieved!
Attached Images
File Type: png No Device.PNG (4.0 KB, 0 views)
File Type: png reaper audio device settings.png (31.7 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2020, 08:44 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,437
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

Yea you do need that digilink at 300 ”quid” as from HD12.6 and up the digilink license is needed for PT to see the PCIe card and interface. Sorry but those are the breaks!
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2020, 09:40 AM
SeparatistAudio SeparatistAudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: 27 Cambridge Court
Posts: 4
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

HD Native is not even supported anymore! How do they get away with this ****!?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2020, 06:47 AM
SeparatistAudio SeparatistAudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: 27 Cambridge Court
Posts: 4
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

OK So I ended up buying the digi link licience and activating it on my ilok, but I still cannot see the HD native card as my playback device?

I have a valid subscription and it opens, but its not really much good to me if I cannot see my device.

Any Ideas?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2020, 09:32 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,437
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

If you fire up the computer holding down the N key until a popup comes up where you can choose the audio device, what can you choose from there? Screen grab would be best with the dropdown so we can see whats in there.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #6  
Old 01-19-2020, 10:12 AM
SeparatistAudio SeparatistAudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: 27 Cambridge Court
Posts: 4
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

Its ok, I fixed it by connecting the card to anther PCIe slot. and rebooting.

Thanks anyway.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2020, 10:25 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,437
Default Re: HD Native Not Showing Up PT 2019.12.0 Win 10

Great News!
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native Core Audio Driver 2019.12 Justin1524 Pro Tools 2019 6 01-29-2020 10:29 PM
-9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10 aaquilato Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 11-21-2019 02:56 PM
FS : Avid HD Native PCIE card with Pro Tools Ultimate 2019.6 Perpetual License Marc Hudson Buy & Sell 0 10-28-2019 07:33 AM
Avid Link not showing correct PT 2019.5 install status taylor4814 Pro Tools 2019 1 05-18-2019 10:11 AM
HD Native Thndrb not showing up in 12 byteme Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 10-06-2016 09:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com