Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2006, 01:58 PM
spinweb spinweb is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Raleigh, NC
Posts: 56
Default Trouble Monitoring Input

I'm using the digi002 as my sound card for a project I started in ACID Pro.
I'm having trouble hearing my vocals as I record them. I'm getting a good
vocal signal in ACID (though I think I have the channel gain on 3/4 to get it!), but
although the music I'm singing to is loud in the headphones I'm using as monitors,
I can barely hear the vocals--if at all, as I sing.

What am I doing wrong?

Thanks,

Rick
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2006, 07:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: Trouble Monitoring Input

Crank up the slider for your vocal track. Either on the 002 (tabletop version) or the volume "fader" in software. It does not affect the recording level, only how loud you hear the track at the outputs(in this case, your headphones). Once you are done recording, just drop the fader back down. Once you add a headphone amp(external box) you can learn how to set up aux send to analog output into the headphone amp, but for one person recording at a time, usually, pushing the fader up to +6 or more will allow you to hear what you need.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto input/input only monitoring failing in PTLE 8.0.4 miketeachesclass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-11-2012 08:48 AM
Auto Input monitoring / Input only monitoring - Alt+K AdamPT8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-09-2010 10:50 AM
Trouble With Monitoring Keyboard zoot66 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-16-2009 09:01 AM
Trouble with recording levels and monitoring spinweb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-07-2006 05:18 AM
monitoring trouble... postello 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-12-2001 09:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com