Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 04-13-2020, 12:45 PM
fergaloc fergaloc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: Washington State
Posts: 3
Default Asking for help.. PT not even starting up anymore

So, I've been using stuff like Guitar Rig, Audacity with my Roland Duo-Capture EX happily for some time (picked up the guitar again after a long absence) and decided to try to put together full tracks. So, I stumble upon Pro Tools First and think - awesome free way to start. I might upgrade. But... I just cannot get it to work. It's either:

Could not complete your request because Assertion in "E:\ Code\ 238949\ ProTools\ AAE\ Source\ AAX\ CFicAAXWidget.cpp", line 994.
or
Hardware not installed or used by another process
or
Only showing me my Dell Monitor Audio in the Playback engine options
or
Sometimes showing the Roland but being unable to hear any sound.

Since this it's actually gotten worse again. I can no longer access the audio engine dialog by pressing N during start. It gets as far as there and then the app simply crashes. I actually fully reset Windows 10 to ensure there were no other interfering issues. It also rather unhelpfully won't let me uninstall. It's grayed out.



So... Is this a common experience for others? Are there Pro-Tools pros who I can pay to help me trouble-shoot? Should I just give up and try use something else?

Any comments or advice appreciated. Thanks in advance.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX not available anymore? EOL? Matts Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 06-19-2018 03:50 PM
HDX not recognized anymore rtreat49 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 11-09-2017 04:22 PM
Who needs an 11R GUI, I don't anymore! microstudio Eleven Rack 3 01-02-2013 05:10 AM
Delay between PT starting and BFD starting Baritonealone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-01-2008 03:58 PM
7.4 cs2 Not There Anymore? Andre Knecht Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-23-2007 06:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com