Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 11-11-2019, 05:38 PM
ALowe ALowe is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Atlanta
Posts: 24
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

It's been a show stopper for me. Literally. I'm in the film industry. Pro Tools op on sets.

Too many AAE-6101 errors.

Running a 2014 Mac Mini with 16gb of ram, using a Keith McMillen K-Mix and an Antelope Audio USB Zen Studio as an aggregate device, internal system drive and an external SSD (HFS+ journaled) for sessions.

The machine has OS 10.14.6 OS, the Pro Tools 2019.10 install from the site, no 3rd party plugins, and Logic installed on it. That's it. It's meant to playback a 2 track most of the time. MAYBE record a vocal sometimes.

The rig does have some crazy RF devices though. I'm transmitting audio to a few sources with power in the 250-300mw range. And much of the gear around me is streaming full video signal as well.

System used to be stable until 2019 install. Then all my systems went to poop and cannot get through a song more often than not. A simple 2 track. But Logic on the same rig, with the same routing works fine.

I was able to setup at the home or studio with 2019.6, but .10 has even blown that. 6101 errors at least daily. If in RF environment, it's most of the time if the track is more than 20 seconds long.

I have a bit of a theory that there has been some changes to the buffering to be able to have continuous play, and that has opened a window for more RF interference.
Reply With Quote
  #52  
Old 11-12-2019, 11:07 AM
Bobogura Bobogura is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Posts: 110
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
Is side-chain delay compensation fixed yet??
Hallelujah.... Just installed 2019.10 and Side-chain delay compensation seem to now be working as it should!! YES!!
Reply With Quote
  #53  
Old 11-12-2019, 11:35 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,794
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
Hallelujah.... Just installed 2019.10 and Side-chain delay compensation seem to now be working as it should!! YES!!
That's great news. Of course some ADC issues are due to plugins not reporting proper delays, but that's on them to repair.
Reply With Quote
  #54  
Old 11-12-2019, 11:50 AM
Bobogura Bobogura is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Posts: 110
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
That's great news. Of course some ADC issues are due to plugins not reporting proper delays, but that's on them to repair.
Yes true. But the plugins I'm using did not work before. Now side chain is perfect in sync. Been waiting years... :)
Reply With Quote
  #55  
Old 11-12-2019, 12:27 PM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Belgium, Europe
Posts: 100
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
Hallelujah.... Just installed 2019.10 and Side-chain delay compensation seem to now be working as it should!! YES!!
Seriously? HDX only or what version?
Reply With Quote
  #56  
Old 11-12-2019, 12:31 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,988
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by XJENSEN View Post
Seriously? HDX only or what version?
Same question.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #57  
Old 11-12-2019, 04:09 PM
Bobogura Bobogura is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Posts: 110
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by XJENSEN View Post
Seriously? HDX only or what version?
Pro Tools ultimate with HD Native card. So not HDX.
Reply With Quote
  #58  
Old 11-12-2019, 08:51 PM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
Pro Tools ultimate with HD Native card. So not HDX.
Please, what's that now.
I am still stuck with PT2019.10.
http://duc.avid.com/showthread.php?t=406991&page=2
Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
An updated installer was posted this week. This eliminates the issue when updating PT to 2019.10 via Avid Link.
Sorry, the same error messages as described previously.
I tried after updating my system* to Windows 10 home 64 bit Version 1909 Build 18363.476 and reboot (of course). I downloaded Pro_Tools_2019_10_Win_RevA_106297_ from my AVID Master Account site, unpacked and launched the "setup", NOT the "installer".
Or must I go via Avid Link this time?
I do not have very much faith in AVID mending the issue. If this isn't fixed before Nov. 21st, 2019, I shall definitely disrupt my subscription and leave PT not working.
I am too old to be endlessly patient.

*Intel(R)Core(TM) i5-3570k@3.40 GHz,16GB RAM, C/: SSD 1 TB, E/: HHD 1TB, G/:SSD 451 GB,NVidia GT 610
Reply With Quote
  #59  
Old 11-13-2019, 12:29 AM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,005
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

I'm noticing a slightly odd issue in the import session data window when you try and put in an offset for the incoming tracks. (In my case I was importing an OMF)
Usually when you select just one section of the time code offset eg. the 2 digits representing minutes, then use the up own arrow keys (or mousewheel), it would change the minutes value with each click.
Mine is now cycling through the frames value regardless of what I highlight.
Inside ProTools you can still select and adjust the individual values for TC through the spot popup etc, just session import seems to be misbehaving.
__________________
5,1 Mac Pro Dual Hex Westermere 3.6Ghz, 24gig Ram, Pro Tools HD Native 2018.4, Sierra, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D.
Reply With Quote
  #60  
Old 11-13-2019, 01:34 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,160
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Dangerous question to ask... I'm on 2019.6 now and its working very smoothly in Win 10 Pro, and very occasional use on a macbook pro running Mojave. Is it pretty safe to update to 2019.10? There are a few minor features it would be nice to have, and this week is a breather week before I'm at the coalface with it again for the next few months.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S5 & Pro Tools 2019.5 MarcOFB System 5 6 05-13-2019 09:15 AM
Real time Pro Tools Discussion Cam B 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-10-2014 01:19 PM
Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion Tony Cariddi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 920 11-24-2010 09:31 PM
Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion Tony Cariddi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 194 01-11-2010 11:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com