Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Duet & Pro Tools | Quartet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2014, 05:36 PM
vvooss vvooss is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 2
Default What about older Apogee Duet?

I already own the Apogee Duet. Is there a substantive difference between what I already have and the newer Avid-blessed version.

Thanks

Vlad
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2014, 07:41 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,778
Default Re: What about older Apogee Duet?

It's exactly the same. It's just that for the new ones, Avid will be doing support/drivers/firmware, etc., and they will ship with Protools software included.

One advantage there is that those ones will work on Windows computers, whereas the Apogee ones won't. On the other hand, the Apogee ones will work with IOS devices and the Avid ones won't.

So basically if you're on a Mac, everything will be pretty much the same.


There is a FAQ about these on the website that you may want to look at.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2014, 10:11 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,801
Default Re: What about older Apogee Duet?

Does that mean that if i have an older Duet, i can install Avid drivers or EuCon I/O???
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2019.5
Digidesign Command|8
macOS Mojave
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #4  
Old 09-15-2014, 11:54 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,778
Default Re: What about older Apogee Duet?

No to both questions. From the FAQ on the Avid website:

I own a Duet/Quartet from Apogee can I get a copy of Pro Tools IO Control so I can control the interface from my Artist Series controllers via EUCON?

Pro Tools IO Control software is only compatible with the black, Avid branded Pro Tools | Duet and Pro Tools | Quartet interfaces and does not work with standalone Apogee interfaces which are supported by Maestro software.

Can I download Windows drivers for my Duet/Quartet Apogee interfaces?

Only the black Avid branded interfaces from the Pro Tools | Duet and Pro Tools | Quartet solutions can utilize the windows drivers. The silver standalone interfaces from Apogee only work with Mac OSX or iOS.


And there is no upgrade available either:

I have Pro Tools 9/10 and/or an earlier Avid audio interface, and I would like to upgrade to Pro Tools | Duet/Quartet, is there upgrade pricing?

Currently there are no upgrade packages to these products from any Avid hardware or software solutions.


Here is the link to the FAQ:

http://avid.force.com/pkb/articles/FAQ/Duet-Quartet
Reply With Quote
  #5  
Old 09-15-2014, 12:59 PM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,438
Default Re: What about older Apogee Duet?

I was told that The i/O control software is ilok'd
I have no confirmation of this.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-16-2014, 01:42 PM
donnydonny's Avatar
donnydonny donnydonny is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Francisco
Posts: 42
Default Re: What about older Apogee Duet?

Quote:
Originally Posted by roberts View Post
I was told that The i/O control software is ilok'd
I have no confirmation of this.
Pro Tools IO Control does not require iLok authorization.
__________________
Donny
Avid Community Team
Reply With Quote
  #7  
Old 09-19-2014, 09:09 AM
reneo reneo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Utrecht, Netherlands
Posts: 80
Default Re: What about older Apogee Duet?

I own a Apogee Duet with iOS compatibility, It would love to control this one with Pro Tools IO Control EUCON software...!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2014, 11:24 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: What about older Apogee Duet?

Quote:
Originally Posted by reneo View Post
I own a Apogee Duet with iOS compatibility, It would love to control this one with Pro Tools IO Control EUCON software...!!!
Tell Apogee what you want, they will need to change there firmware and drivers.
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #9  
Old 10-21-2014, 01:02 PM
Recyourmind Recyourmind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Long beach
Posts: 7
Default Re: What about older Apogee Duet?

I own the new pt duet bundle running on windows and pro tools io control now showing up just drivers Getting playback and records but can't get to the software any suggestion?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apogee Rosetta 200 (MINT), Lynx AES16e-SRC, Apogee Duet, BBE 882i, OFFERS ENTERTAINED jrhager84 Buy & Sell 5 03-11-2013 02:25 AM
PT9, Apogee duet help please lacassius macOS 5 02-08-2012 08:51 PM
apogee duet 2 juicytunes 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-18-2011 11:06 PM
Apogee Duet 2 is out! nst7 Pro Tools 9 2 03-31-2011 01:23 AM
If your using PT9 with the Apogee Duet..... Amin7b5 Pro Tools 9 12 12-07-2010 11:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com