Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2012, 01:15 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Hi!

I have a strange problem. A while ago I have upgraded and moved from my 003 with PT10 and CPTK to HDX and PT10HD. As the 003+PT10+CPTK became "obsolete" I have given it to my friend who has just purchased a new MacBook.
So we installed (clean install) the 003 drivers and PT10 and then the PT10.0.1 upgrade. I had to transfer some of the licenses to my iLok but the licenses that remained on the 003 iLok were:
Complete Production Toolkit Digidesign License
Eleven LE Digidesign License
Maxim Digidesign License
Pro Tools 10+9 Bundle Digidesign Bundle
Pro Tools 10 Digidesign License
Pro Tools 9 Digidesign License
Pro Tools MP3 Export Digidesign License
Structure LE Digidesign Advanced Instrument Research Group
StructureContent LE Digidesign Advanced Instrument Research Group

The thing is that the CPTK features are not unlocked when launching ProTools. For example Disk Cache and VCA's are missing.

When I used 003 I started with PT8 LE and CPTK; so at that time I had to install CPTK from the disk. I then upgraded two times from PT8LE to PT9 and from PT9 to PT10. I always had the CPTK features available. This is however my first PT10 clean installation (not upgrade). Am I missing something here? I though that PT10 and Complete Production Toolkit licenses are all that is needed to unlock the CPTK features.

Thanks for any help; I'm really confused here.
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2012, 04:20 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default Re: PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Erm.....anyone???
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2012, 06:32 AM
Jon_Atkinson Jon_Atkinson is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 833
Default

Hmmm....
That's definitely not right.

CPTK functionality just happens in PT10 when the licence is available on an ilok. No further installation is necessary.

Could it be that the ilok with CPTK is not being seen properly... Drivers and client thingy up to date..?
__________________
Mac Westmere 6 core 3.3Ghz, 24GB RAM, OS 10.13.6, Protools Ultimate 2019.6, Antelope Orion 32, Vienna Ensemble Pro 5, UAD Quad PCIe
AJA I/O Express
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2012, 06:36 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default Re: PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Jp jp; all iLok sw was downloaded from iLok's webpage and installed on the day of the actual installation (1 week ago) so the iLok Client Installer (25 Jul 11) and iLok Driver Installer (11 Jul 11) are the latest ones.
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2012, 06:39 AM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,205
Default

Have you repaired permissions, deleted preferences, and whatever else there is in the troubleshooting sticky? If you have the CPTK license and PT10 software installed you should be good to go.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
2009 Mac Pro - Dual X5650 Xeon 6-core 2.66Ghz procs, 48GB of Ram, SATA 3 and USB 3.0 PCIe cards. R9 280X video card. macOS Sierra. Harrison Mixbus 32C, Studio One 3, Reaper, and pro tools 12 when I have to.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2012, 06:46 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default Re: PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Hmmm haven't tried that .... haven't even thought of that to be honest. Thanx! I'll give it a try later today....
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #7  
Old 02-28-2012, 08:10 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,857
Default Re: PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Isn't 10 not compatible with cptk? I thought you needed cptk II. I might have just made that up but I think that is the case.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-28-2012, 08:47 AM
Jon_Atkinson Jon_Atkinson is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: London
Posts: 833
Default

Quote:
Originally Posted by Brandonx1 View Post
Isn't 10 not compatible with cptk? I thought you needed cptk II. I might have just made that up but I think that is the case.
No, that's not correct.

CPTK 1 is fully compatible with PT10.
__________________
Mac Westmere 6 core 3.3Ghz, 24GB RAM, OS 10.13.6, Protools Ultimate 2019.6, Antelope Orion 32, Vienna Ensemble Pro 5, UAD Quad PCIe
AJA I/O Express
Reply With Quote
  #9  
Old 02-28-2012, 08:55 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default Re: PT10.0.1 and CPTK only there's no CPTK features unlocked

Yes CPTK 1 is fully compatible (actually it's identical) to CPTK 2. I know as I had all these feature unlocked on my system on PT10 before I made the transition to PT10HD. It's only with this clean install that I have problems with. I'll give the "repair permissions" and "thrash PT prefs" a try; hopefully this will resolve the silly situation...fingers crossed!
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9 + CPTK upgrading to 11 with CPTK functionality but without hardware? Race macOS 1 09-18-2013 09:23 PM
HD Features with no hardware - Upgrade from CPTK ? hwill2008 Pro Tools 11 8 06-25-2013 01:50 PM
PT10 and CPTK Rainer Heesch macOS 1 08-06-2012 09:40 AM
PT11st includes CPTK Features john1192 Pro Tools 10 12 01-07-2012 05:54 PM
Is there any CPTK for PT10? Rockman413 Pro Tools 10 7 11-07-2011 08:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com