Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-28-2010, 04:16 PM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

I just moved and got my LE rig back up and my faders won't budge! The 002 is sitting on a new table, but everything else is the same.

Same powerstrip, power cable, firewire cable, monitor cables ect.

I've trashed prefs, swapped power cables, changed outlets and power strips and nothing has worked. Any suggestions?

Thanks

--
Mac Pro 2008 (Harpertown)
Dual Quad Core
5GB RAM
Snow Leopard 10.6.2
PTLE 8.0.3
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2010, 05:58 PM
Dogcode Dogcode is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sechelt, B.C. Canada
Posts: 961
Default Re: 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

Maybe try powering up your 002 in another building to narrow down a ground issue..

dog
__________________
PT 9
Control 24
003 Rack
Mac Pro 2.66 Quad
Adam A7
Waves Gold, VSeries
Pultec Bundle
URS, McDSP
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2010, 07:43 PM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default Re: 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

I don't know that it is a ground issue, just a guess as the faders need to be grounded to move. I don't have the time to get it out of the building for a while, just wondering if anyone has other ideas in the meantime. :)
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2010, 10:40 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,916
Default Re: 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

Could be a grounding issue so maybe test all the outlets on the strip with a circuit tester(Home Depot for about $10). Also, since it is the 002, it might be worth reseating the power harness connection(several times) that feeds the fader circuit board. Another way to test for grounding would be to ground yourself(grab the rack rails or something that is a certain ground) with one hand while you try to move a fader with the other hand. Also, go into preferences and make sure that the "silent" mode isn't enabled(can't remember what it was called for sure, but there used to be a mode that would disable the faders to keep noise down(fader moves in automation still played out and faders on the screen would move).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2010, 02:24 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

It's the "fader mute " button on the console surface. Since you just moved I wouldn't be surprised it is a power harness issue. The 002 consoles have a history of the harness contacts getting dirty and causing all kinds of problems.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-01-2010, 04:58 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: 002 Console Issue, Faders Wont Move (grounding issue?)

Just out of curiosity what happens if you open a session and move a fader with your mouse? does the console follow the fader movement?
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird noise through bass rig/PT? Grounding issue maybe? Travisx2112 macOS 4 03-09-2012 02:59 PM
Pt 10 003 console issue soundeditor76 Pro Tools 10 0 11-05-2011 02:43 PM
PT9 Issue - Tracks move out of alignment in Playback Beau_McKee macOS 0 07-21-2011 04:03 AM
Clicks and pops - grounding issue or power supply? Che_Guitarra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-14-2008 02:28 AM
Grounding Issue (i think).. could use some help Stage 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 11-27-2003 08:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com