Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-01-2011, 04:53 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default If You Are Upgrading to HDX - Do it This Way

For those of you wanting to upgrade, if you are currently PCIe, then do not do the upgrade with your cards. Sell your cards, buy used PCI(x) cards and use those to upgrade....You'll come out several grand ahead. Trust me, I mastered the last upgrade several years ago when it was Mix to PCIe systems. I bought tons of Mix Cards, transferred ownership, and then sold the new system, made several grand off each system.

Whatever you do, make sure the PCI(x) cards come with a transfer of ownership. As the card will need to be registered in your name for the upgrade.

Nothing illegal about it and it does not violate AVID rules if the hardware is registered in your name.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2011, 03:01 AM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 806
Default Re: If You Are Upgrading to HDX - Do it This Way

Yes, that´s the way to go.
Can you confirm that you need to do the "ownership" thing?
Can be tricky when dealing with 10 years old cards with maybe a few owner changes through the years.
__________________
HD3 PCIe, HD I/O , HD10.3.10, Mac Pro 6 core , 24 GB RAM , GTX285 , 10.8.5 , UAD-2 Quad Satellite , ATC SCM25A Pro with ADAM Sub 12.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2011, 06:09 AM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: If You Are Upgrading to HDX - Do it This Way

Yes you need to have the cards under your name and it can be tricky to find this type of deals on the ebay. You might also get lucky if original owner never registered (happened to me) but to count on it is foolish. Ask if the seller is registered owner + confirm by sending the serials to Avid for confirmation.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2011, 04:51 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: If You Are Upgrading to HDX - Do it This Way

Quote:
Originally Posted by digidesigner View Post
Yes you need to have the cards under your name and it can be tricky to find this type of deals on the ebay. You might also get lucky if original owner never registered (happened to me) but to count on it is foolish. Ask if the seller is registered owner + confirm by sending the serials to Avid for confirmation.
True
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from pt9 to pt11 and upgrading macbook pro daylomusic Pro Tools 11 0 12-20-2013 03:35 PM
Upgrading to PT10HD without upgrading to HDX Epik Productions Pro Tools 10 4 10-21-2011 11:50 AM
Upgrading interface without upgrading software? michaelkevin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-16-2008 10:37 PM
Will upgrading OSX necessitate upgrading ProTools? OBwan50 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-27-2006 02:24 AM
Upgrading CPU BLOODSOUND 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-10-2004 12:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com