Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2010, 02:13 AM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default PT 9 and HD Native Questions

I'm seriously considering making the move to HD native but i have a few questions 1st.

1. If i have the HD Native card installed, will I have access to TDM plugins and RTAS Plugins?
2. Will I be able to use the older 96 Analog IO interface?
3. What are the other advantages\disadvantages to ProTools HD2 system?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2010, 02:21 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PT 9 and HD Native Questions

Quote:
Originally Posted by vyente View Post
I'm seriously considering making the move to HD native but i have a few questions 1st.

1. If i have the HD Native card installed, will I have access to TDM plugins and RTAS Plugins?
2. Will I be able to use the older 96 Analog IO interface?
3. What are the other advantages\disadvantages to ProTools HD2 system?
1. RTAS only.
2. Yes.
3. HD2 has DSP and TDM with a few other features like HEAT. Native essentailly gives you the same track/voice counts in one card with the same I/O count as two. You just need a decent computer that is up to the task.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2010, 10:16 AM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default Re: PT 9 and HD Native Questions

My LE system rocks and is great. I was looking for a way to add TDM plugins for a good deal. I thought HD native would allow me to do that.


If i got 1 HD card, could i use it ONLY for TDM plugins, and it would run like LE? for example: I use the HD1 card ONLY for TDM plugins however PT would use my computers power for everything else (RTAS, Voices, Track Count, etc)?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2010, 10:25 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,755
Default Re: PT 9 and HD Native Questions

Quote:
Originally Posted by vyente View Post
My LE system rocks and is great. I was looking for a way to add TDM plugins for a good deal. I thought HD native would allow me to do that.


If i got 1 HD card, could i use it ONLY for TDM plugins, and it would run like LE? for example: I use the HD1 card ONLY for TDM plugins however PT would use my computers power for everything else (RTAS, Voices, Track Count, etc)?
NO

U will be highly disappointed with an HD! rig...

READ THIS (post 16 specifically)
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #5  
Old 11-24-2010, 10:26 AM
Tom Hartman Tom Hartman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Boca Raton FL USA
Posts: 418
Default Re: PT 9 and HD Native Questions

Quote:
Originally Posted by vyente View Post
My LE system rocks and is great. I was looking for a way to add TDM plugins for a good deal. I thought HD native would allow me to do that.


If i got 1 HD card, could i use it ONLY for TDM plugins, and it would run like LE? for example: I use the HD1 card ONLY for TDM plugins however PT would use my computers power for everything else (RTAS, Voices, Track Count, etc)?
No you'll be limited in voices. The HD Native is comparable to HD2 and will run rings around the HD1.

TH
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Few Questions About HD|Native jaminjamesp Pro Tools 11 42 01-12-2014 06:27 AM
A few questions about PT 10 Native... ctyelvis Pro Tools Software (Mac) 6 12-08-2011 05:28 PM
TL Space Native questions Vedat Post - Surround - Video 3 02-08-2011 05:23 PM
HD Native - 3 simple questions holyspicoli Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 10-08-2010 01:04 AM
Native Instruments questions Larryboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 11-25-2003 07:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com