Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2012, 04:01 AM
miek07 miek07 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Plano
Posts: 110
Default Upgrade From Pro Tools LE (Windows XP) to 10 (Windows 7)

Music Retailers told me I should contact AVID about if the cross-grade upgrade (Pro Tools LE to Pro Tools 10) works cross platform.

I have Pro Tools LE on a Windows XP machine. I would like to upgrade it to 10 on a Windows 7 Machine. Pro Tools LE does not and will not install on my Windows 7 (64-bit) computer, and thats fine, I need to upgrade anyway.

Please advise.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2012, 05:50 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: Upgrade From Pro Tools LE (Windows XP) to 10 (Windows 7)

Not a problem. The Crossgrade is a full installer so you don't have to have your previous version installed. Just install 10 on the new computer.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2012, 11:20 AM
thgmusic thgmusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default Re: Upgrade From Pro Tools LE (Windows XP) to 10 (Windows 7)

Related to this question, though on the Mac side, if I want to upgrade from PT 8 LE (which came with MBox2 mini) to PT 10, what will be the proof of eligibility for the upgrade to install?
With PT 8 LE, I had to have the MBox plugged in as verification. I checked my iLok, it has no registration information about PT 8 LE.
I also never apparently registered PT 8 LE with the Avid site. I show that I registered a light version of Melodyne that came with my PT 8 LE.

This is a question for which the answer can save me $300. If I can do the upgrade, it's $399. If I can't prove ownership (and there's no explanation I can find that shows how verification is done), then I'll have to buy the full version at $699. It's not my money, you understand, it's being purchased for my church.

Thanks for any help you can give.

I don't know if my signature has been updated, but I'm currently running OS 10.8 on a 2011 iMac (i5 3.1 gHz, 16 gig RAM).
__________________
2011 iMac (3.1 gHz i5, 16 gig RAM), OS 10.8
Reply With Quote
  #4  
Old 07-26-2012, 07:49 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,842
Default Re: Upgrade From Pro Tools LE (Windows XP) to 10 (Windows 7)

Pretty sure the number required for the crossgrade/upgrade is the srial number from the Mbox 2. I also believe that the original Mbox is not applicable to the upgrade.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I upgrade my Windows XP system to WIndows 7 64-bit? DC-Choppah Pro Tools M-Powered (Win) 12 10-19-2013 02:07 PM
Pro Tools 8.0.3 LE upgrade for Windows 7 jorgeluis1311 Windows 2 07-10-2013 05:32 AM
Pro tools 8 upgrade for Windows 7 compatibility problem Polygon Sounds Windows 2 04-02-2013 04:44 PM
Upgrade Pro Tools on Windows 7 S_meister Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-25-2010 01:21 AM
upgrade pro tools 7.4 to windows 7 64 bit nando81 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-10-2010 06:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com