Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-28-2015, 01:35 PM
Pinball Wizard Pinball Wizard is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Silver Spring, Maryland USA
Posts: 181
Default PT 12 internet requirement?????

The talk of cloud & collaboration has me a little concerned. I am worried that PT 12 may require an internet connection to work.

Internet service here is not good. The speed is ok, but outages are too frequent. That's ok for software updates but I would hate to be dependent on an internet connection before starting an important session. Also I occasionally do field work where there is no internet connection at all.

I hope I am just 'borrowing trouble.' Does anyone know specifics about this?

Thanks
__________________
Main Workstation: Pro Tools 2018, Windows 10, HP Z440 Xeon 6 core Broadwell 3.6GHz, 32 GB DDR4, Omni, Sync HD, UAD 2 PCIe card

Edit Room: Pro Tools 8LE 8.0.5, Windows 10, HP Z400 Xeon 6 core 12 GB DDR3, Eleven R, UAD 2 PCIe card

Both systems old & previously Avid qualified
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2015, 03:41 PM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 766
Default Re: PT 12 internet requirement?????

don't worry. cloud stuff is optional.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2015, 08:55 PM
lexaudio lexaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: LA
Posts: 1,034
Default Re: PT 12 internet requirement?????

I'm not completely sure that is the case.

From what I understand, the subscription/rental model is going to be cloud based licensing. You are fine if you have a perpetual license.

AVID spent a lot of time reworking the license system within PT12 (which is why the PT12 features are MEH), so if it were going to be completely ilok/local based, why would they need to do that?
__________________
Ultimate 2018.7
MacPro 12 Core 3.46 - 10.13.6
128 Gigs RAM
EFI flashed 580 GPU
3 card PCI-e expansion chassis.
Avid Artist Control
Apollo 8 Quad, Satellite Quad, Octo Card
Cranesong Avocet Monitor System.
WireWorld ProAudio Cables
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2015, 12:15 AM
lexaudio lexaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: LA
Posts: 1,034
Default Re: PT 12 internet requirement?????

I am correct. Subscription is cloud.

1.8. Subscription. For software available on a subscription basis, you may install
and use the most current version of the software during the term of your
subscription on one or more hardware devices, as permitted by and subject
to the restrictions of the relevant license type. Subscription based software
requires an Internet connection.
Upon expiration of the subscription period or
non-payment of the subscription fee, the software may become inactive
without notice and will not be reactivated until the subscription is renewed,
Avid receives payment, or a new subscription is purchased. Use of Software
on a subscription basis is subject to additional terms and conditions available
at www.avid.com/subscription.

Because AVID has not bothered to address questions, I'll be going through their EULA, and posting about it.

Clearly, the users CANNOT get answers to SIMPLE questions.

Full License here:
http://www.avid.com/static/resources...te/LICENSE.pdf
__________________
Ultimate 2018.7
MacPro 12 Core 3.46 - 10.13.6
128 Gigs RAM
EFI flashed 580 GPU
3 card PCI-e expansion chassis.
Avid Artist Control
Apollo 8 Quad, Satellite Quad, Octo Card
Cranesong Avocet Monitor System.
WireWorld ProAudio Cables
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT LE8 requirement critictalk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 02-17-2011 10:26 PM
Is USB a requirement for XP? Pierre B. Samson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-28-2002 03:34 AM
Is USB a requirement for XP? Pierre B. Samson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-27-2002 09:16 PM
RAM Requirement Mount Royal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-05-2001 03:45 PM
PCI Bridge requirement ptstudio Pro Tools TDM Systems (Win) 0 09-07-1999 08:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com